Nevjerovatne cijene ulaznica za finale na crnom tržištu


Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu s nestrpljenjem očekuju subotu i finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola koje se igra u Kijevu.

Kapacitet Olimpijskog stadiona u Kijevu za finalnu utakmicu Lige prvaka je 63.000 mjesta, a potraga za kartama za ovaj meč je dosegnula skoro vrhunac. Naime, navijači Liverpoola žalili su se čelnicima kluba da je većina karata koje su pripale Redsima završile na crnom tržištu.

Nevjerovatno zvuči da karte za pojedine dijelove tribina koštaju na crnom tržištu čak 20 puta više nego što su stvarne cijene. Liverpool je dobio 16.626 ulaznica, a svaki treći navijač je istu kupio kako bi kasnije mogao zaraditi na prodaju.

Zanimljivo da na crnom tržištu karte za tribinu kategorije 1 koštaju od 7,878 funti pa do 8,753 funti. Ukoliko želite kartu za VIP kategoriju onda morate izdvojiti 8,834 funti, a za bolju poziciju u VIP-u čak cijena ide do 14,716 funti. Najskuplje karte su za kategoriju 2 koje koštaju gotovo 15,000 funti.

Iz Liverpoola su poručili svojim navijačima da ne trebaju kupovati ulaznice na takav način, ali isto tako su savjetovali da ni slučajno ne putuju u Kijev ukoliko sebi nisu osigurali ulaznicu za utakmicu.

Objavi komentar

0 Primjedbe