Messi zabio nakon pet godina! Ali Cristiano Ronaldo je bolji! Nacho Piqueu: Što se ti imaš žaliti na suce?!


Španjolci su jučerašnji dvoboj Barcelone i Reala koji je završio remijem 2:2 nazvali majkom svih el clasica. I bilo je zaista svega. Pogodaka, i to vrlo lijepih, poteza za prste polizati, žutih kartona, crvenog kartona, svađe, nervoze, sudačkih pogrešaka. A zamislite još da je utakmica o nečemu odlučivala...

"Vruće" je bilo prije utakmice, za vrijeme igre, nakon utakmice, ali i na odmoru. Pique je prije izlaska na teren i početka drugog dijela nešto šapnuo Nachu Fernandezu, a ovaj je poludio pa se izderao na njega:

"Kako se možeš žaliti kad smo dosad isključivani 17 puta!?"


Očito mu je Pique prigovorio nešto oko isključenja Sergija Roberta nakon udaranja Marcela.

No, u središtu pozornosti ipak su bila dva ponajbolja nogometaša svijeta, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Oba su se upisala u strijelce, ostali smo samo uskraćeni njihovog nadmetanja u drugom poluvremenu jer je Portugalac na odmoru ostao u svlačionici zbog ozljede gležnja.

Messi je, koliko god to nevjerojatno zvučalo, jučerašnjim pogotkom kojemu je prethodio prekršaj Suareza na Varaneu, prekinuo pet i pol godina dugu sušu! Naime, toliko Argentinac nije zabio u derbijima s kraljevskim klubom na Camp Nou! Još tamo od 7. listopada 2012.

Da paradoks bude veći, u zadnjih šest posjeta Realovom Santiago Bernabeu, šest je puta tresao mrežu Madriđana.

Zanimljivo, Cristiano Ronaldo ljutitom rivalu također voli više zabijati kao gost. U zadnjih 12 posjeta Camp Nou u svim natjecanjima, portugalski je napadač postigao 12 pogodaka. Doduše, kod njega ne možemo pričati o nizovima jer prošle sezone nije bio strijelac u Barceloni u remiju 1:1 (Ramos u 90.).

Kako god, činjenica je da obojica vole zabijati u el clasicu. Messi je najefikasniji u povijesti sa 26 pogodaka, dok se Cristiano jučerašnjim golom izjednačio na drugom mjestu s još jednim Realovim velikanom, Alfredom di Stefanom sa 18 golova.

I još jedan zanimljiv podatak - Cristiano je u derbijima s Barcelonom na Camp Nou postigao više pogodaka od Messija! Sinoć je dogurao do brojke 12 i pobjegao Argentincu na dva gola razlike, da bi Messi taj zaostatak u drugom dijelu smanjio i sad je na 11 postignutih u domaćim utakmicama s Realom.

Još je čudnije da je Cristiano od spomenutih 18 golova Barci, samo pet postigao u Madridu. Dakle, više je nego dvostruko efikasniji protiv Katalonaca kad igra na Camp Nou nego na Santiago Bernabeu! Jedan pogodak u jednadžbi "nedostaje", a zabio ga je u finalu Kupa na Mestalli 2011.

Ironija je da je slična stvar i s Messijem. Od 26 pogodaka, 15 je ubacio u Realovu mrežu kao gost, a već spomenutih 11 kod kuće. Što će reći da su gledatelji u Madridu vidjeli triput više pogodaka Messija u el clasicu nego Cristiana Ronalda!

Objavi komentar

0 Primjedbe