Finale Lige prvaka: Real Madrid - Liverpool


Real Madrid i Liverpool susreću se od 20:45 u finalu Lige prvaka. Dvoboj je to pravih europskih teškaša: zajedno su ovi klubovi kroz povijest čak 17 puta bili prvaci Europe.

Naravno, uspješniji je apsolutni vladar ovog natjecanja Real Madrid, koji ima rekordnih 12 naslova. Liverpool je najuspješniji engleski predstavnik s pet naslova.

Zanimljivo, upravo su Redsi posljednji pobijedili Real u finalu Lige/Kupa prvaka; bilo je to 1981. kada je na Parku prinčeva bilo 1:0 za Liverpool.

Liverpool će se nadati da u Kijevu može ponoviti povijest, a do tog bi ga ostvarenja trebala odvesti standardna ovosezonska postava. Njen standardni član je Dejan Lovren koji se očekuje od prve minute, a najjači adut pakleni napadački trojac Mane – Salah – Firmino.

Na drugoj strani Zinedine Zidane ima jednu veliku dvojbu: koga pridružiti Cristianu Ronaldu u vrhu napada? Očekuje se da će Real istrčati s četvoricom u veznom redu (Modrić, Kroos, Casemiro, Isco), a u napadu bi uz Ronalda trebali zaigrati Gareth Bale ili Karim Benzema.

Oba igrača su podigla formu u završnici sezone, a prema pisanju španjolskih medija nije isključeno ni da Real krene s napadačkim trojcem BBC nauštrb Isca koji bi završio na klupi.

Ovi su se klubovi prvi put susreli u spomenutom finalu 1981. godine, a u međusobnim je okršajima za nijansu uspješniji Liverpool. Sljedeći put su se susreli 2009. u osmini finala, a Liverpool je bio vrlo uvjerljiv i prošao je dalje s ukupnih 5:0 (4:0 na Anfieldu).

Real je osvetu i prvu pobjedu nad Liverpoolom dočekao 2014. u grupnoj fazi Lige prvaka: Kraljevi su slavili s 3:0 na Anfieldu i 1:0 na Santiago Bernabeuu.

Bila je to momčad Reala koja je sezonu ranije počela nevjerojatan niz od tri osvojene Lige prvaka u četiri godine. Real je prošle sezone postao prvi klub koji je, otkad se natjecanje igra pod tim imenom, obranio naslov pobjednika Lige prvaka, a taj rekord večeras mogu dodatno ''podebljati''.

Moguće postave:
Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Handerson, Milner, Wijnaldum – Salah, Mane, Firmino

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Modrić, Kroos, Isco – Ronaldo, Benzema (Bale)

Real Madrid 2: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Modrić, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo

Objavi komentar

0 Primjedbe