Da se ne lažemo, petorica ovakvih igrača za dva mjesta u finalu? Zbog toga je Real najjači na svijetu!


Da se razumemo, oni to nisu pokazali ove sezone, ni u Ligi šampiona, još manje u prvenstvu. Ali, igraće za treću uzastopnu titulu. Zidane zna devet startera, za preostala dva mjesta bori se pet igrača. Kada pogledate ovaj spisak, djeluje zastrašujuće...

Zinedine Zidane razmišlja jedino o meču u Kijevu, finale protiv Liverpoola, šansa za treću titulu u nizu prvaka Evrope odrediće i Realovu sezonu. Titulu u Španiji nisu bili ni blizu da odbrane, nisu blistali u Ligi šampiona, ali definitivno u duel u Kijevu ulaze kao favorit.

Ono što se zna su devet igrača koji će početi meč protiv Liverpoola, a za još dva mjesta ima pet kandidata. Dakle, osnovno je pitanje formacije, a samim tim i izbora fudbalera.

Šta je sigurno?

Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Modrić, Kroos, Casemiro i Cristiano Ronaldo.

To su devetorica koja počinju finale. Sve ostalo je na Zidaneu.

Ako počne sa 4-3-3 i opreznije, Lucas Vazquez i Karim Benzema će igrati uz Ronalda, ovaj prvi će podebljati bok kako bi se spriječio Liverpool na pozicijama gdje su najjači, preko Manea i Salaha.

Ako se okrene 4-4-2, kao protiv Juventusa, onda najveću šansu ima Isco, pri čemu bi Ronaldo i Benzema bili najistureniji. To bi značilo gustu sredinu terena, ali i neophodnu kreaciju koju donosi Andalužanin.

Mnogi vjeruju u Asensija kao iznenađenje. On bi mogao da uđe u startnu postavu, ako se Zidane opredijeli za Ronalda kao jedinog klasičnog napadača, pa bi Vazquez i Asensio igrali po bokovima.

I na kraju Bale, kao peti kandidat, sa najmanje šansi.

U 4-4-2, on nema šta da traži, jedino da se Zidane osloni na iskustvo, da proba sa BBC koji je osvojio silne titule, ali to je preveliki rizik, s obzirom na probleme koje Bale ima u defanzivi.

To je dokaz koliko je Real jak, pet takvih igrača se bore za dva mjesta u timu.

Objavi komentar

0 Primjedbe