I tako je i sam Zidane priznao kako se Karim Benzema muči u Real Madridu, te da ne proživljava najbolje trenutke sada, a to je nešto što francuski napadač nije imao prilike osjetiti otkako je stigao u najbolji klub na svijetu davne 2009. godine.

On nije igrač koji toliko često priča o svojim emocijama, bio on sretan ili tužan teško je razumjeti Benzemu jer se uvijek krije ispod velikog oklopa. Ove godine primijeti se da igra lošije nego inače, da to nije "onaj" Benzema i tako kritike postaju sve glasnije i glasnije, a Bernabeu ga nagrađuje sa zvižducima za svaku pogrešku na terenu.


I ti zvižduci Benzemu podsjećaju na to da lopta ne ide u mrežu toliko često koliko bi trebala jer je napadač Real Madrida postigao tek 9 pogodaka ove sezone za najbolji klub na svijetu kroz sva natjecanja. I tako se javila priča da Los Blancosi ne mogu do golova ako Ronaldo nije tu, a Benzema svakim nastupom u dresu Reala kao da učvršćuje tu misao.

I onda se javi priča kako Benzema treba otići iz Madrida jer on više ne može dati sve najbolje od sebe Realu. Tu se ponajprije misli na golove u velikim utakmicama, kao što je Madrileno, pa i velike utakmice u Ligi Prvaka. Zapravo, njegov posljednji pogodak u nokaut fazi Lige Prvaka dolazi u osmini finala prošle godine protiv Napolija.

No Benzema igra nogomet i tu je njegov spas jer uvijek postoji nova utakmica za dokazivanje, a to je ujedno i najbolji lijek za sve. I tako će Benzema i večeras vjerojatno krenuti ponovno od prve minute protiv Juventusa. To je svakako utakmica u kojoj se mora dokazati i u kojoj mora pokazati da je on taj na kojeg svi u Madridu računaju s razlogom.

Istina je da se uvelike muči u posljednje vrijeme, ali to ne znači da u jednom trenutku ne bi mogao ponovno proigrati kao u starim danima. To ne znači da ponovno ne bi mogli vidjeti umjetničko djelo, kao prošle godine na Vicente Calderonu u režiji devetke Real Madrida...