Zinedine Zidane: "Morat ćemo odigrati još jednu sjajnu utakmicu kako bi prošli dalje"



Zinedine Zidane razgovarao je s novinarima u Real Madrid Cityju dan prije uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa na Santiago Bernabeu  (srijeda, 20:45 sati). Trener je imao slijedeće izjave o utakmici Lige prvaka: "Rezultat 0-3 neće promijeniti stvari za nas, to je još jedna utakmica, a što se dogodilo, bilo je to dobra utakmica, ali još uvijek ima 50% da se igra, morat ćemo uložiti još jednu sjajnu utakmicu, samo me zanima sutrašnja utakmica, mislim samo na svoj tim i kako trebamo odigrati još jednu sjajnu utakmicu kako bi prošli u polufinale."

Favoriti za osvajanje Lige prvaka? "Ne smeta me što to govore za nas, ali mi to želimo pokazati na terenu. Moramo imati poštovanja i prema protivniku. Nema favorita, na primjer, neki dan smo bili bolji od Atletica, ali smo na kraju mogli i izgubiti. To je nogomet. Veliki klubovi nikada ne odustaju. U ovom natjecanju se svašta može dogoditi."

Benzema? "On je dobro kao i uvijek. Ima malih problema s postizanjem pogodaka i jako se muči s tim. Karim trenira dobro i misli samo na ekipu te rezultat koji želimo postići."

Vallejo ili Casemiro umjesto Ramosa? "Jesus je trenirao dobro i nije imao ozbiljnu ozljedu nego samo nezgodan udarac. Ako budemo imali neki problem, mi ćemo se pokušati prilagoditi."

Osvojili ste više Liga prvaka nego La Liga? "Mi želimo osvojiti sve, ali ponekad, kao i ove sezone, nismo igrali dobro i imali smo krizne situacije. Pogotovo mislim na postizanje golova. Sada smo najbolji u svemu. No, ne mogu vam objasniti zašto imamo više uspjeha u Ligi prvaka nego u ligi. Svi mi želimo osvojiti ligu, ali igrači možda više sanjaju Ligu prvaka. Liga prvaka je dio povijesti ovog kluba i to što smo mi postigli, nije nitko u povijesti."

Kada se ova ekipa ove sezone "probudila"? "Pa, onda kada smo počeli zabijati tri ili četiri gola u važnim utakmicama. To nas je ohrabrilo i dalo nam samopouzdanja. Vratili smo se i počeli zabijati. Sada smo u dobroj situaciji i želimo nastaviti ovaj niz."

Ronaldo? "Ne mislim o Realu bez Cristiana. On je tu i zadovoljni smo njime. Mnogi, s pravom, pamte Di Stefana, a u budućnosti će mnogi tako pričati o Cristianu. Sretan sam što živim u doba ovog igrača."

Varane? "Iskreno, mislim da Varane ne može ništa napraviti sutra jer uvijek radi dobro i već se dokazao. Njegov doprinos momčadi je jako važan. Rapha radi jako dobro."

Razlika između španjolskog i talijanskog nogometa? "Ne mislim da je talijanski nogomet slab, jednostavno, španjolski je najteži. Možete ispustiti bodove i protiv zadnje ekipe na tablici."

Buffon? "Ne razmišljamo o tome je li ovo njegova posljednja utakmica u Ligi prvaka. On je sjajna osoba i veliki igrač, ali mi razmišljamo samo o utakmici i izbacivanju Juventusa. Poslije toga ne znam što će biti s Gigijem."

Jeste li spremni za utakmicu? "Sutra ćemo to prezentirati i pokazati svima da smo sjajna ekipa. Ipak, nismo još uvijek osvojili ništa, ali imamo ambiciju, odlučnost i entuzijazam. Mi smo veliki klub, ali uvijek postoje razni usponi i padovi. Mučili smo se u La Ligi, a sada igramo hrabro i odlučno te želimo nastaviti ovako."

Polufinale? "Sutra je jedna finalna utakmica za nas. Zatim je tu liga za koju se još uvijek borimo. Moramo biti drugi jer smo sada četvrti. Ne mislim ni na šta drugo osim na sutrašnju utakmicu."

Objavi komentar

0 Primjedbe