Zidane: "Moramo završiti sezonu što je bolje moguće u ligi"



Zinedine Zidane se obratio medijima uoči sutrašnje utakmice protiv Leganesa koja se igra na Santiago Bernabeuu u 18:30 sati. Evo što je rekao:

Završnica sezone? "Cilj je drugo mjesto u ligi. Imamo pet utakmica ispred nas i želimo dati sve od sebe da upišemo svih pet pobjeda."

Ozlijeđeni igrači protiv Bayerna? "Teško je kada izgubite dva igrača na jednoj utakmici, ali mi tu ne možemo ništa promijeniti. Pratiti ćemo njihov oporavak i nećemo riskirati ni sa kime. Isco i Dani sigurno neće igrati u uzvratu protiv Bayerna."

Odlazak Inieste iz Barcelone? "To je teško zamisliti. Ne vidim Barcelonu bez njega. Volim igrače i osobe poput njega, on je jako miran na terenu i imam samo riječi hvale za njega. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere."

Može li se reći da je ovo Zidaneov Madrid? "Ne možemo govoriti o tome jer je tu bilo puno trenera koji su puno toga postigli do sada. Ja sam tu tek dvije i pol godine. Moramo još čekati da ovo postane Zidaneov Madrid. Ne radimo loše, moramo nastaviti ovako."

Sutrašnja utakmica? "Moramo jako ući u utakmicu. Ideja je da sutra odigramo dobar meč i da stvorimo probleme protivniku."

Guti odlazi, može li on biti Vaš nasljednik? "To je njegova odluka. Moj savjet mu je da ostane i jednoga dana preuzme prvu ekipu. Ali to je njegov izbor."

Biste li radije uzeli ligu i kup ili samo Ligu prvaka? "Svaki trofej je vrijedan. Ne mogu birati između jednog i drugog. Ono što možemo osvojiti je Liga prvaka i dati ćemo sve od sebe da to napravimo. Moramo iskoristiti svoje mogućnosti."

Benzema i Bale su nezadovoljni? "Mi trebamo njih dvojicu i učiniti ću sve da ono što se priča o njima u medijima, ne utječe na njihove nastupe. Ovo je nogomet i svi igrači žele igrati, ali to je nemoguće. To je bitna pouka za sve, ne samo za Balea i Benzemu. Svi smo kao jedan i moramo se boriti za naslove."

Vaša budućnost? "Imamo mjesec dana do kraja sezone. Ne zanima me ništa drugo. Želimo dobro završiti sezonu."

Plan za iduću sezonu? "U Madridu nikada nisu postojale revolucije. Sergio je rekao dobru stvar, da se takve stvari rade polako s vremenom. Tako će i biti u ovom klubu."

Nacho? "Njegov oporavak napreduje. Nije trenirao mjesec dana, ali sada je bolje. Ne želimo riskirati s njim, najvažnije je da ponovno počne trenirati s ekipom."

Bolji rezultati u gostima nego kod kuće? "Imali smo nekih problema kod kuće i to je istina, ali to ne mora značiti ništa."

Objavi komentar

0 Primjedbe