Zidane: "Mi smo najbolji klub na svijetu i svaki dan imamo više navijača"



Zinedine Zidane razgovarao je u sobi za novinare u Real Madrid Cityju nakon što je završio posljednji trening pred utakmicom protiv Athletica na Santiago Bernabéu (srijeda, 21:30 sati). Trener je odgovarao na pitanja novinara: "Mislim da svaki dan ima više madridista nego antimadridista, jer je to najbolji klub na svijetu. To je klub s najviše fanova i to svakodnevno raste. Bolje je govoriti o pozitivnim stvarima."

"Pitanje društvenih mreža je drukčije, prije 10 godina to se nije dogodilo, danas živimo na ovom svijetu i moramo živjeti s tim, ali zanima me činjenica da u svijetu postoji više madridista." 

Athletic Bilbao? "To je momčad koja ne zaslužuje biti tamo gdje se nalaze na tabeli, a možda i više ove godine očekuju jer su oni jako dobar tim koji se jako dobro natječe. Moramo biti spremni, pogotovo kada je riječ o njihovim snagama. Moramo biti uključeni u ovu utakmicu."

 "Najvažnija stvar za nas je pokušati vratiti se na drugo mjesto, što je naš cilj. Sutra igramo kod kuće i želimo se približiti drugom mjestu, a mi ćemo pokušati odigrati dobru utakmicu."

100 pobjeda? "Imam sreće što imam vrhunski tim i sjajne igrače, uživam u tome, ali moram se držati na nogama. DNK ovog kluba je da nastavi pobjeđivati ​​i nastavit ćemo raditi. Dostigao sam 100 pobjeda, ali morate krenuti dalje."

Pauza za vikend? "Imali smo razdoblja u ovoj sezoni gdje smo igrali puno, a popis za utakmicu je pao tako da ne igramo ovaj vikend, ali to je dobro jer će nam pomoći pripremiti se za Bayernovu utakmicu. Imat ćemo tjedan dana da se pripremimo.

Bale i Benzema? "Svi smo na istoj strani i trebamo sve igrače, oni dobro treniraju, naravno, obojica bi htjeli postići više golova, ali oni dobro rade. To se uvijek događa u timu gdje imaš neke igrače u dobroj formi i to je ono što se događa u jednom trenutku. Imamo vrlo dobre igrače i moram procijeniti to."

"Svi znamo Karimove kvalitete i ono što pridonosi timu. Istina je da mora postići golove i on to zna. Već sam rekao da nije sretan kada ne postiže golove iz prilika koje ima. Rješenje je da nastavimo raditi. Na početku sezone imali smo zajedničku sušu jer nismo postizali golove i to je isto za Karima. On mora raditi jer sam siguran da će uskoro postići rezultat."

Prijetnje lideru Lige prvaka? "Razgovarali smo o tome, ono što oni govore je preuveličavanje, ali nisam ovdje da ponovno razgovaramo o tome. Ono što moramo učiniti je razmišljati o sutrašnjoj utakmici i pripremiti se za jedan tjedan."

Suđenje protiv Bayerna? "Radit ćemo svoj posao kao što će sudija svoj. Neću ništa komentirati jer idemo uokolo i svi će se nastaviti sa svojim poslom."

Kepa? "Nije bilo potrebe dovoditi golmana, imamo tri, imamo već trojici i sretni smo s njima, pričat ćemo o budućnosti na kraju sezone."

Vidal? "To je problem za Bayern jer je važan igrač, uzrujani smo što je ozlijeđen, ali ništa se ne mijenja, oni su tim s vrlo dobrom ekipom i sjajnim igračima koji mogu ispuniti svoj posao."

Zajedno protiv kritičara? "Ove su stvari uvijek postojale, možda je se govorilo o tome u svlačionici, ali nisam razgovarao s njima, nema potrebe da se ponovno nadovezu, važna stvar je da znamo što radimo svaki dan. Danas, ljudi općenito poštuju tko smo. Nisam ovdje da razgovaram svaki dan o tome i da se branim. Jedina stvar, ako vidim nešto nepošteno ili da nismo poštovani, moram nešto reći, ali svatko imas voje mišljenje."

Objavi komentar

0 Primjedbe