Zašto se Real Madrid i dalje oslanja na Cristiana Ronalda?



Svi znamo da je Cristiano Ronaldo veliki igrač. Uzimajući brojne golove za Real Madrid na svim najvećim pozornicama. Njegova sposobnost postizanja golova je veća nego što bilo koji tim može tražiti, ali bez njega kako bi tim igrao u važnim utakmicama i natjecanjima?

Ako pogledate najboljeg strijelca za Real Madrid posljednjih nekoliko godina, vidjet ćete jednog čovjeka, Cristiana Ronalda. Trenutačno vodi ekipu s nevjerojatna 42 gola na svim natjecanjima ove sezone. Ovo je još impresivnije s obzirom na formu kojiu je bio na početku sezone.

Prije nekoliko dana Ronaldo je izveo svoj posljednji penal... Svi dobro znamo o kojem se penalu radi, no tu se nije zaustavio. Portugalac je prije dva dana petom loptu skrenuo u mrežu Kepe Arrizabalage i tako donio Realu poravnanje rezultata, iako se činilo da bi Blancosi mogli upisati novi poraz.

U madrilenu je isto tako zabio pogodak iz prekrasnog voleja i tako matirao jednog od najboljih golmana na svijetu, Jana Oblaka, a još prije tog prekrasnog voleja, ahhh... Te "škarice" s kojima je matirao Gianlugija Buffona, To je bio njegov drugi pogodak na utakmici.

I tako je Ronaldo stigao do 12. uzastopnih utakmica kroz sva natjecanja u kojima je postigao barem jedan pogodak. Postigao ih je za najbolji klub na svijetu, koji toliko žarko želi dovesti Neymara i zamijeniti veliku legendu kluba.

No čini se da je Ronaldo pronašao rupu u njihovim idejama i planovima. U Real Madridu definitivno ne bi trebali čitati toliko puno stripova.

Iako je navršio 33 godine, Ronaldo je i dalje Realov superheroj, tu nema sumnje. Njegov moral je bio itekako oštećen kroz prvi dio sezone, kada je pretrpio jednu veliku golgetersku sušu.

I tako je svakog dana tokom prvog dijela sezone čitao kako je Neymar novi idol, novi igrač koji će stupiti na njegovo mjesto. Kako se pojavila odjednom velika ljubav prema Brazilcu, a on bi košta mnogo, niti eura manje od 200 milona.

S tim potezom je Real Madrid ponovno zaboravio sve što je Ronaldo napravio za klub, ali to i nije toliko čudno i nesvakidašnje jer da tako u Merenguesima nisu radili, vjerojatno danas ne bi bili to što jesu.

Da, klub je zaboravio nezaboravljive stvari, ali kako smo rekli, tako to ide u najboljem klubu na svijetu jer da nije tako vjerojatno ne bi bio najbolji.

Uvelike su počeli raspavljati o tom kako Ronaldo igra sada, hoće li moći nastaviti igrati kao ranijih sezona jer sada je postao veteran... Hoće li moći s toliko godina na leđima nastaviti igrati dobar nogomet, točnije najbolji?!

To je ujedno bilo i predviđanje Ronaldovog pada u ovim godinama, kojeg mu već odavno prognoziraju svi neprijatelji.

I tako se najubojitijem igraču u najelitnijem dijelu nogometa, Ligi Prvaka, odbio produžiti ugovor jer su čelnici željeli dokaz od strane Ronalda, da može i dalje igrati nogomet na najvišoj razini.

I tako svi stariji ljudi govore kako niti jedan igrač ne može biti veći od kluba. S tim se apsolutno slažem, niti jedan igrač u pogledu di Stefana, Raula, Ronalda,... Nitko od njih nikada neće biti veći od kluba. No Ronalda se mora poštovati.

Zamislimo samo u jednom trenu kako bi izgledao Real Madrid bez Ronalda. Dobro, to je malo paradoksalno jer bi vjerojatno netko drugi zabijao, ali teško je za vjerovati da ti to bilo na taj način, u toj količini i s takvim stilom. Zar ne?!

Možemo potvrditi kako klub ne bi izgledao ovako superiorno kao danas jer zato postoje ere, a Ronaldo je došao u onu pravu, da u potpunosti kontrira Messiju, Barceloni i ostalima, a to je i uspio.

I zato smatram kako je Real Madrid trebao "podebljati" Ronaldu ugovor. Barcelona je isto napravila s Messijem jer pitanje je kada i hoćemo li uopće gledati ponovno ovakvog igrača u Madridu?!

Real se oko cijele situacije ponio prilično nespretno i sada će morati napraviti dosta toga kako bi uvjerio Ronalda i ponovno pridobio njegovo povjerenje.

Moraju mu dokazati da je njihova ljubav prema njemu velike, kako u dobrim, tako i u lošim periodima.

Sada će Real morati napraviti mnogo toga kako bi uspio zadržati Cristiana Ronalda.

Objavi komentar

0 Primjedbe