Utakmica u Torinu promijenila historiju



Jučer u Torinu srušeno je nekoliko rekorda.

Velika, 3:0, pobjeda Real Madrida u Torinu dovela je španski klub na prag polufinala, ali i ispisala historiju. Srušeno je nekoliko rekorda, a prednjači Cristiano Ronaldo.

Portugalac je igrač koji je legendarnom Gianlugiju Buffonu zabio najviše golova u Ligi prvaka. Cristiano Ronaldo talijanskog je golmana čak devet puta slao po loptu u mrežu, a postao je i prvi igrač u historiji koji je zabio na 10 uzastopnih utakmica Lige prvaka.


Uz to 33-godišnjak je zabio nevjerojatna 22 gola u 19 četvrtfinalnih nastupa, čak 12 više od Lionela Messija i Raula. Jučerašnjom pobjedom C. Ronaldo je izjednačio rekord Ikera Casillasa kao igrača s najviše pobjeda, njih 98, u svim evropskim natjecanjima, piše Germanijak.

Jedan rekord je srušio i Dani Carvajal. Bek madridskog Reala prestigao je Nanija i Patricea Evru i postao prvi igrač u historiji koji je povezao 25 pobjeda u Ligi prvaka. Laički rečeno Carvajal u Ligi prvaka nije izgubio pune tri godine.

Sergio Ramos je također postavio jedan rekord, ali za razliku od prethodnih njegov je negativan. Ramos je postao igrač s najviše žutih kartona u historiji madridskog kluba. U prvenstvu ih je „zaradio“ 165, u Ligi prvaka 36, a u reprezentaciji 21 što daje ukupno 222 žuta kartona.


Osim individualnih rekorda tu su i klupski. Real je dobio prvu utakmicu u Torinu protiv Juventusa još od 1962. godine. Isto tako ovo je bio prvi poraz Juventusa od 1962. u evropskim natjecanjima kada su prvu utakmicu igrali pred svojim navijačima te je prekinut niz od 61 utakmice bez poraza.

Po prvi put od 1999. i polufinala protiv Manchester Uniteda Juve je primio tri gola pred svojim navijačima u Ligi prvaka, a Dybalin crveni karton je 24. u historiji Lige prvaka te su klub s najviše crvenih kartona u historiji natjecanja.

Objavi komentar

0 Primjedbe