Usporedba nastupa Jamesa u Realu i Bayernu



U polufinalu Lige Prvaka, igrač Real Madrida na posudbi u Bayern Munchenu igrat će protiv svog kluba. Znate već da se radi o Jamesu Rodriguezu. To će za njega biti svakako poseban motiv, a nas je to navelo da usporedimo njegovu statistiku u Realu s onom u Bayernu.

Real Madrid je posudio Jamesa Bayernu jer Zinedine Zidane jednostavno nije mogao izvući ono najbolje iz njega, a na tržištu nitko nije želio Jamesa kupiti odmah. U dogovoru stoji da na kraju 2018/19 sezone Bayern može za 42 milijuna eura otkupiti Jamesov ugovor, a kako sada stvari stoje čini se da će to i napraviti.

Carlo Ancelotti je bio inicijator njegove posudbe, ali pošto je ove sezone na samom početku zbog lošeg rezultata na utakmici protiv PSG-a dobio otkaz klub je preuzeo Jupp Heynckes. James se dokazao i pod njegovim vodstvom. I tako je James u jednoj sezoni postao jedan od najpopularnijih igrača Bayerna i jedan od onih koji predstavljaju klub. To je svakako dokaz da se radi o vrhunskom igraču.

U 34 utakmice kroz sva natjecanja ove sezone Kolumbijac je postigao 6 pogodaka, a tome je dodao i 12 asistencija. Ukupno je igrajući skupio 2.199 minuta. I gledajući to u ovoj sezoni je odigrao više utakmice za Bayern nego je to napravio u posljednje dvije sezone u glavnom gradu Španjolske.

U sezoni 2016/17 odigrao je 33 utakmice, dok je u sezoni 2015/16 odigrao 32. To je svakako pad jer je u sezoni u kojoj je stigao u Real Madrid za ekipu sa Santiago Bernabeua upisao 46 nastupa.

Zidane ga je preferirao koristiti kao opciju s klupe, no u 34 utakmice koje je odigrao u Njemačkoj u tek 9 njih je ušao s klupe. No u 14 navrata je iz igre izašao prije samog kraja utakmice, što je u pogledu u posljednje dvije sezone nešto malo više u odnosu na ono u Madridu (2016/17 - 12 puta ; 2015/16 - 13 puta).

U Real Madridu pod vodstvom Carla Ancelottija James je zabio 17 pogodaka kroz sezonu u svim natjecanjima. To neće tako brzo stići jer i ove sezone (kako smo ranije naveli) postigao je tek 6 pogodaka, što je jednako omjeru onih dana kada je igrao za Monaco.

No što se broja asistencija tiče, tu James ne bježi od standardne baze jer je sezona 2015/16 bila najlošija, a tada ih je imao 10. Ovog puta je već sada registrirao dvije asistencije više, a ostalo je još nekoliko utakmica za odigrati do samog kraja sezone.

Mogao bi biti odlučujući igrač Bayerna i sada protiv Real Madrida jer pravila UEFA mu omogućuju da igra u ovim utakmicama.

Objavi komentar

0 Primjedbe