Transfer koji bi obilježio ljetni prelazni rok: "Real Madrid bi mogao iskoristiti njegove sposobnosti"



Mohamed Salah ove sezone blista u dresu Liverpoola, nemilosrdno trese mreže, a sa njim u timu ''Redsi'' su stigli i do same završnice u Ligi prvaka.

Protiv Rome će se boriti za plasman u finale Lige prvaka, a u iščekivanju tih dvoboja stižu nove spekulacije oko Salahove budućnosti u narednoj sezoni.

Te spekulacije dodatno je podgrijao Salahov zemljak Mido, nekadašnji napadač Ajaxa, Marseillea, Tottenhama, Celte iz Viga.

Španska ''Marca'' prenosi dio njegovog intervjua s Kingom Fut, gdje je, između ostalog, u govorio o Salahovom uspjehu. Ono što je privuklo najveću pažnju, jeste Midov stav da bi Salah bio idealno pojačanje za Real Madrid.

''Plašio sam kako će se Salah snaći u Liverpoolu, ali sada vjerujem da je spreman za još viši nivo. Real bi mogao da iskoristi njegove sposobnosti. Svi smo vidjeli veoma loša izdanja Balea i Benzeme u 4-4-2 fomaciji.'', objašnjava Mido.

Otkako je Salah stigao na Anfield, on je bio nevjerojatan, postigao je 30 golova i bivši egipatski nogometaš imao je samo pohvale za 25-godišnjaka. 

"Znam da se mnogi ljudi neće složiti s tim u vezi, ali po mom mišljenju, Mohamed Salah je najbolji nogometaš u povijesti egipatskog nogometa", izjavio je.

Objavi komentar

0 Primjedbe