Taktika: Natjerati ga da ode kao i James Rodriguez



Madriđani spremni na sve kako bi se riješili jednog od najplaćenijih igrača.

Gareth Bale je igrač kojeg bi se najradije riješili u Real Madridu. Velšanin ima velikih problema sa povredama, pa iako se oporavio i počeo da pruža solidne partije, Madriđani žele da ga prodaju. Ideja je da se zaradi što više novca, kako bi se stvorio što veći budžet za kupovinu igrača i rekonstruisanje ekipe, pa se tako Bale savršeno uklapa u profil igrača koji bi trebalo da napuste klub.

Brzi Velšanin već par sezona ima problema sa povredama, a pritom bi klub mogao i dobro da zaradi od njegove prodaje. Zainteresovanih klubova ima, jer ga žele Manchester United, ali i njegov bivši klub Tottenham.


Ipak, problem leži u tome što Gareth Bale ne želi da napusti Madrid, ekipu sa kojom je osvojio brdo trofeja, pa će Real, prema riječima novinara, morati da ga izbace iz ekipe.

"Real sada radi ono što inače radi kada želi da se riješi igrača ili da ga proda za veliku svotu novca. To su radili sa Jamesom prošle sezone. On je bivao izostavljen iz velikih mečeva, jednostavno ostajao je na klupi. Zidan se time vodio i jednostavno radije koristio sve ostale opcije osim Jamesa, ili Balea ove sezone. Protiv PSG-a, Bale je obje utakmice proveo na klupi. A onda igra u ligi i upiše dobar nastup, kao što je recimo asistirao Cristianu Ronaldu", izjavio je Guillem Balagué (novinar).

On je dodao i da BGareth Bale ne želi da ide, ali da bi Real na to mogao da ga natjera.

"Bale ovog trenutka nema namjeru da ide, pa će ukoliko žele da ga se riješe morati da ga istjeraju. Morat će da ga izguraju iz kluba jer on ne želi da ide. Mogao bi da se nađe u poziciji da sebi kaže da je jednostavno bolje da ide, ali u ovom trenutku, on ne želi da napusti Real Madrid", dodao je Balague.

Šta vi mislite, da li u svemu ovome ima istine?

Objavi komentar

0 Primjedbe