Svi rekordi Cristiana Ronalda u Europi



Cristiano Ronaldo je protiv Juventusa porušio nekoliko rekorda u Ligi prvaka. On je postao prvi igrač koji je zabio gol na deset uzastopnih utakmica u ovom natjecanju. Prije njega, taj rekord je držao Ruud Van Nistelrooy koji je zabio gol na devet uzastopnih utakmica u sezoni 2002/03. Iako, Nizozemac je u tom razdoblju propustio nekoliko utakmica.

Taj sjajni niz Cristiana Ronalda počeo je u Cardifu, u finalu Lige prvaka protiv Juventusa. Od tada pa do jučer je postigao ukupno 16 pogodaka (14 ove sezone).

Kao što smo gore napisali, Portugalac ima nekoliko rekorda u Ligi prvaka i ostalim natjecanjima, a mi Vam donosimo sve njegove rekorde i one koje može srušiti:

Igrač s najviše hat-trickova u Ligi prvaka

Iako ove sezone nije zabio niti jedan, Cristiano Ronaldo je i dalje igrač s najviše hat-trickova u Ligi prvaka. Portugalac ih je zabio čak sedam u ovom natjecanju. Postizao ih je, redom, protiv Ajaxa, Galatasaraya, Shakhtara, Malmöa, Wolfsburga, Bayerna i Atletico Madrida.

Igrač s najviše pobjeda u Ligi prvaka

Cristiano se sinoć izjednačio s Ikerom Casillasom po broju pobjeda u Ligi prvaka. Sada obje legende Real Madrida imaju po 98 pobjeda, a s obzirom da Španjolac ove sezone više ne igra u Ligi prvaka, za očekivati je da će ga Portugalac prestići u srijedu protiv Juventusa na Benrabeuu.

Najviše utakmica u Ligi prvaka: 

Igrač s najviše nastupa u Ligi prvaka je također Iker Casillas (167). Odmah iza njega je Xavi Hernandez (151), a treći na popisu je Cristiano Ronaldo (149). Ako ostane u Real Madridu i iduće sezone, za očekivati je da će Portugalac srušiti i ovaj rekord.

Pojedinačne nagrade

Cristiano i Messi prednjače po osvojenim pojedinačnim nagradama u zadnjih nekoliko godina. Obojica imaju po četiri Zlatne kopačke, pet Zlatnih lopti i pet nagrada za FIFA-inog igrača godine.

Najbolji strijelac među reprezentacijama

Ronaldo je za Portugal postigao 81 pogodak, a za svoje reprezentacije su od njega više zabili samo Ferenc Puskas (84 za Mađarsku) i Ali Daei (109 za Iran).

Rekordi koje je već oborio: 

- Najbolji strijelac u UEFA-inim klupskim natjecanjima: 122 gola
- Najbolji strijelac u Ligi prvaka: 119
- Najviše golova u jednoj sezoni Lige prvaka: 17 (2013/14)
- Jedini igrač koji je zabio gol na svih šest utakmica grupne faze Lige prvaka u jednoj sezoni
- Igrač s najdužim nizom zabijanja pogodaka u Ligi prvaka: 10 utakmcia
- Najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka: 445 golova
- Najviše golova u europskim finalima: 21
- Najbolji strijelac u europskim kvalifikacijama za svjetsko i europsko prvenstvo: 50
- Najviše nastupa za Portugal: 149
- Najbolji strijelac u povijesti Portugala: 81 gol
- Najbolji strijelac u UEFA-inim natjecanjima: 157 golova

Objavi komentar

0 Primjedbe