Real Madridu često daju golove bivši igrači, hoće li to uspjeti Jamesu?



Danas je započeo jedan od najvažnijih tjedana u karijeri Jamesa Rodrigueza. Kolumbijac će izgleda biti u startnoj postavi protiv Real Madrida, svog bivšeg kluba za kojeg je nastupao od 2014. do prošle godine. Ovaj dvoboj je jako poseban za Jamesa. Igra protiv ekipe u kojoj su ga svi voljeli, od suigrača, pa do ljudi u upravi klupa i navijača. S Real Madridom je osvojio dvije Lige prvaka i La Ligu te je ovdje ostavio svoj trag. Međutim, u zadnjoj sezoni nije baš proživljavao najbolje trenutke te je zbog toga na kraju i otišao.

Svi znamo kako je bio tretiran u toj zadnjoj sezoni pa će sigurno biti motiviran da zabije Real Madridu i izbaci ga iz Lige prvaka. Real Madrid je ove sezone igrao protiv nekoliko svojih bivših igrača. Nakon PSG-a i Di Marie te Juventusa za koji igraju Khedira i Higuain, na red je došao i James Rodriguez sa svojim Bayernom. Svi su oni ispali iz Lige prvaka od Real Madrida, ali u povijesti je bilo i drugačijih slučajeva. Nekoliko bivših igrača su se do sada pokazali kobnima za Kraljevski klub.

Sjećamo se Fernanda Morientesa, koji je bio idol navijača na Santiago Bernabeuu, a nakon odlaska u Monaco, sastale su se njegova tadašnja i bivša ekipa u četvrtfinalu Lige prvaka. Bilo je to 2004. godine. Real Madrid je u prvoj utakmici slavio s 4:2, a jedan gol za Monaco je zabio Morientes. Sve je izgledalo sjajno, ali Monaco je u uzvratu dobio s 3:1 gdje je također zabio Morientes i Real Madrid je ispao iz Lige prvaka.

Točnije, Morientes je bio na posudbi u Monacu, a Real Madrid je od tada igračima koji su na posudbi počeo stavljati klauzule u ugovore koje im zabranjuju nastup protiv matičnog kluba. Sjećamo se i Alvara Morate u Juventusu. Bilo je to 2015. godine kada su se ove dvije ekipe susrele u polufinalu Lige prvaka. Ako gledamo obje utakmice konačni rezultat je bio 3:2 za Juventus, a dva gola je zabio naš bivši igrač, Morata kojeg smo kasnije vratili u ekipu.

Bilo je i više takvih slučajeva, ali u La Ligi. Sjetimo se samo Samuela Eto`a. Kamerunac je kao igrač Real Madrida posuđen Mallorci, a u istoj sezoni Mallorca je na Bernabeuu razbila Real Madrid s 1:5. Dva gola je zabio Eto`o. Tu je pokazao svoju klasu i kasnije je postao velika zvijezda Barcelone. Od ostalih bivših igrača koji su zabijali Real Madridu možemo spomenuti Luisa Enriquea, Munitisa, Pareja, Schustera...

Sada James ima priliku nastaviti tu tradiciju, ali nadajmo se da nećemo gledati takav scenarij u Ligi prvaka.

Objavi komentar

0 Primjedbe