Real Madrid - Athletic Bilbao: Povijesni susret dva ligaška kluba prije Lige prvaka



Sve smo bliži kraju ove sezone , samo je još ostalo da gledamo tri utakmice u La Ligi na Santiago Bernabeu. Prva od ovih utakmica igra se večeras kada je Real Madrid domaćin ekipi Athletica Bilbaoa u La Ligi. Nakon što su pobijedili Malagu na La Rosaledi, Real Madrid će pokuštati i večeras da osvoji nova tri boda prije utakmice protiv Bayerna u Ligi prvaka.

Večerašnji susret predstavlja 87. susret lige s Athleticom. Los Blancosi su zabilježili 58 pobjeda, 15 remija i 13 poraza. Real Madrid je posljednji put doživio poraz 2005. godine na svom stadionu kada je rezultat bio 0-2. Od tog trenutka, Real Madrid je pobjeđivao u svim utakmicama protiv Athletica na Santiago Bernabeu.

Dva igrača koji su bili u središtu ove lijepe utrke su Cristiano Ronaldo i Karim Benzema. Portugalac je vodeći strijelac svih vremena protiv ekipe Athletica, nakon što je postigao 16 golova protiv njih, a Francuz također ima dobar skor, nakon što je postigao osam golova protiv Bilbaoa. Obojica su večeras dostupni Zinedineu Zidaneu. Jedini odsutan bit će Nacho, koji nastavlja s oporavkom od ozljede.

Što se tiče Athletica, naš protivnik se trenutno nalazi na 13. poziciji u La Ligi, što je veliko iznenađenje za ner jer oni su gotovo pa uvijek u vrhu tabele. U posljednjih pet utakmica, Bilbao je zabilježio 2 pobjede, 2 poraza i jedan remi. Aritz Aduriz i Raul Garcia su vodeći strijelci Athletica, obojica su postigli po 8 golova.

Najava 33. kola La Lige: Real Madrid - Athletic Bilbao | 18. april 2018. u 21:30 sati

Objavi komentar

0 Primjedbe