Ramos: "Velike povijesne večeri stvorili su tim i Santiago Bernabéu"


Sergio Ramos, kapetan Real Madrida se isto tako uz Zidanea obratio medijima kako bi analizirao sutrašnju utakmicu, a evo što je on rekao.

"Iako smo ostvarili dobar rezultat u prvoj utakmici, važno je da ostanemo usredotočeni kao da je 0:0."

 "Želio bih posebno pozvati navijače jer su velike europske noći ovdje izgrađene od strane ekipe i od strane Bernabeua. Sutra igramo finale zajedno s navijačima. Treba nam ta ljubav i ta podrška koja nam omogućuje da letimo. Proživio sam čarobne i prekrasne noći ovdje i kada se pojavi užarenost ovog stadiona, mnogi igrači ne mogu podnijeti pritisak Bernabeua!"

 "To što nam se pružila prilika da igramo novo finale je velika motivacija i nagrada za žrtvu, trud i ustrajnost. Ponosni smo na obavljeni posao, te nas dijeli još jedan korak do igranja novog finala u Kievu."

Reakcije u Njemačkoj nakon prve utakmice? "Prema svima imamo respekt, ali mi pričamo na terenu. Povijest Madrida je ovdje, te svatko tko sumnja u to neka se osvrne i neka pogleda na posljednje rezultate. Mislim da je Madrid uvijek igrao veliku ulogu u okršajima protiv Bayerna, te na isti način želimo nastaviti s tim."

Senzacije u svlačionici? "Unatoč dobrom rezultatu u prvoj utakmici najvažnije je da utakmicu počnemo kao da je 0:0, te da se usredotočimo na utakmicu i tražimo pobjedu, prije nego do iste dođe Bayern. Neće biti nimalo lako."

Pristup protiv Bayerna? "Unatoč svemu protivnici nisu isti, ali njih smo dobro proučili i znamo kako im možemo naštetiti. Voljeli bi da smo postigli više pogodaka u Munchenu, no nije tako bilo, a pristup ovoj utakmici bit će prilično sličan kao i onoj prvoj. Znamo da im možemo nanijeti mnogo štete, znamo koliko su naši kontra napadi ubojiti, te se nadam da možemo iskoristiti prednost koju nam to nudi. No moramo zadržati i ozbiljnost u obrani, istu kakvu smo imali i u Njemačkoj."

Može li igrati na poziciji Carvajala? "Već nekoliko godina igram kao centralni branič, no istina je da mi ne bi trebalo dugo da se priviknem na tu poziciju. To je odluka koju će donijeti trener. Postoji i nekoliko suigrača koji isto tako jako dobro igraju na toj poziciji. Ako dođe red na mene, ja nemam problem s prilagođavanjem, ali preferiram igrati kao centralni branič."

 "Mi pretvaramo nemoguće u moguće. Nitko do sada nije osvojio dvije uzastopne titule Lige Prvaka, a Real Madrid bi lako mogao doći i do treće. To je dodatna motivacija za grupu da svakog dana nastavi raditi, rušiti rekorde i ostvarivati ciljeve.

Neporaženi prvaci? "To što smo već osam godina uzastopno u polufinalu ovog natjecanja je velika čast, a kada tom dodate i tri titule Lige Prvaka, onda je to pravo čudo. Možda postoje ljudi koji misle da mi ne možemo izgubiti, ali to nije istina. Doći će dan kada ćemo morati izgubiti. No sve dok smo ovdje moramo pokušati napraviti nemoguće stvari kako bi pobijedili uz sav respekt kojeg moramo pokazati našim rivalima."

Što bi značio odlazak u finale? "Ne volimo govoriti o nečem što još nismo ostvarili, no to bi bila nagrada za rad i za žrtvu tokom cijele godine. I uz sve ostalo došli bi u prigodu obraniti titulu koju trenutno držimo."

Asensio? "Želim da ostane u Realu, što bi bilo jako dobro za njega i za cijelu momčad. Teško je doći do prve ekipe, ali ostati tamo je još teže. On je dijete s maštom i moram priznati da je jako smiren, živi daleko od svih kritika i ružnih komplimenata koji bi ga mogli udaljiti od njegovog cilja. On bi mogao postati odličan igrač u nadolazećim godinama."

Marcelo? "Madrid nas sve uči da budemo profesionalci kao Marcelo. On je ovdje stasao. On je odličan igrač s mnogo iskustva, važan je za našu ekipu i osvojio je sve što se može osvojiti u nogometu. Nadam se da ćemo i u narednim godinama nastaviti uživati u njegovom nogometu koji spada u najveću razinu."

Zidane? "Rezultati govore sami o njemu. On je odličan trener i to je već demonstrirao i mi smo ponosni što je upravo on taj koji vodi ovaj brod. Sve što radi dovoljno je da ušutka sve kritičare. Nadam se da će ovdje ostati još jako dugo vremena."

Pasilo Barceloni? "Ono što je Zidane rekao to vrijedi i dalje. Previše se nereda stvorilo oko tog. Oni su osvojili ligašku titulu, to je ono što su željeli, a cijeli koridor oko tog je drugačiji za nas, a tako i za njih. Već smo rekli da nećemo to napraviti. Oni uživaju u svojim titulama, a mi u svojima. Naš cilj je eliminirati Nijemce, te otići u Kiev kako bi pokušali obraniti titulu."

Objavi komentar

0 Primjedbe