PSG želi igrača Real Madrida: Neymar uključen u transfer?



PSG namjerava poslati ponudu za igrača Real Madrida, čija je trenutna otkupna klauzula 200 miliona eura. Perez je na potezu! Da je postao okosnica ekipe Real Madrida svima je to jasno. Dobre partije Casemira, kako u La Ligi, tako i u Ligi prvaka nisu prošle nezapaženo. Iako je u posljednjih mjesecima bio povezan s Manchester Unitedom, u cijelu priču vezanu za transfer uključio se PSG.

Parižani definitivno traže igrača na toj poziciji jer veteran Thiago Motta je daleko od svojih najboljih dana, a Marco Verratti i Giovani Lo Celso nisu igrači koji mogu odigrati dobru ulogu na toj poziciji. I čini se kako su novopečeni francuski prvaci odlučili izdvojiti pozamašnu sumu novaca za defenzivnog veznog igrača Real Madrida.

PSG-ov sportski direktor želi vidjeti Casemira u klubu jer je njegov veliki fan


Da stvar bude bolja, sportski direktor PSGa, Antero Henrique, uvelike cijeni Casemira i već je tokom sezone 2014/15 radio s Casemirom dok je Brazilac bio na posudbi u Portu. Baš je Henrique urgirao kod transfera (posudbe) Casemira na Estadio Dragao. Tamo je Casemiro procvjetao i vratio se u Madrid za 7,5 miliona eura.

PSG dolazi s ponudom za Brazilca sada kada Casemiro čeka pregovore s Realom oko novog ugovora. Prijašnji je potpisan 2015. godine i vrijedi do ljeta 2021. godine. Da stvar bude bolja, čini se kako su iz uprave Madrida poručili kako će Casemiro biti jedan od zadnjih igrača u redu koji će dobiti novi ugovor.

Casemiro umjesto Neymara?

Trenutna otkupna klauzula Casemira iznosi 200 miliona eura. Istina je da PSG neće ponuditi toliku sumu novaca, ali definitivno vrijednost same ponude neće previše odstupati. Pošto Neymar izgleda prilično nezainteresirano, čini se kako bi PSG mogao doći na vrata Real Madrida s ponudom zamjene i naravno nadoplate od strane Reala, koji je već od ranije zainteresiran za bivšeg igrača Santosa i Barcelone.

Pred nama tek slijede prave transfer priče!

Objavi komentar

0 Primjedbe