PSG sumnja u Neymara: Sve je gotovo?



Monopol je ponovno počeo, ljetni transfer rok je tu, odmah iza ugla, a stvar je jasna. Neymar će ponovno biti zvijezda istog.

Nakon što je postao apsolutni vladar prijelaznog roka prošle godine i sasvim iznenađujuće prešao u redove PSG-a, čini se kako i nakon godinu dana Neymar planirao svoju selidbu. Interes Real Madrida je konstantno tu, a on se za oporavak odlučio provesti u Brazilu, daleko od PSG-a, te kompletnih zbivanja oko kluba. Odnosno, dok klub slavi titulu, Brazilac igra poker na internetu.

I onda sve što se dogodilo u posljednjim danima još je više uzburkalo cijelu situaciju. Baš ova kontroverza ranije navedena, nekako kao da je razdvojila PSG i Neymara a još veću distancu.

Odanost i povezanost Neymara sa svojom ekipom, kao da je nestala, a svi se pitaju zašto se to događa, dok čelnici PSG-a razmatraju situaciju koja je vezana za Real Madrid i mogućnost transfera. I nekako se sve svodi na samo jedno. A to je odlazak Neymara u najbolji klub na svijetu, u Real Madrid.

Nasser Al-Khelaifi je prije nekih mjesec dana putovao u Brazil kako bi se uvjerio da je sve u najboljem redu, ali stvari kao da su prilično daleko od toga. Čak je i Neymarov otac rekao kako njegov sin ima i sadašnjost i budućnost u PSG-u. Čelnici PSG-a su otišli mirni jer ih je njegov otac uvjerio kako Neymar želi uspjeti u PSG-u.

I onda se opet umiješao Madrid, na onaj svoj način, zov najboljeg kluba na svijetu, a ako netko može napraviti takvu stvar, uporabiti velike sile da kupe igrača, onda je to samo jedan klub, a to je Real Madrid. I sve se nastavilo tamo gdje je stalo, a to je Neymarov pregovor s klubom oko samog transfera. Sve se prati budnim oko, prati se konstantno zbivanje u slučaju Neymar. I na kraju krajeva, čini se kako će sve ovisiti o Neymaru i njegovom ocu jer Madrid neće ući u rat protiv PSG-a zbog jednog igrača. A to je jasno samo zato jer Neymar nema jasnu viziju sebe u klubu kao što je PSG. Ako Madrid uđe u pregovore, to će onda biti zato jer je to dozvolio klub iz Pariza. U to ne treba sumnjati.

RUKOVANJE S PSG-OM!

Bilo što osim tog bilo bi definitivno bez imao prespekta prema klubu, ali i kontradiktorno obvezama, koje ima Neymar sa svojim ugovorom. Ne postoji otkupna klauzula, niti išta slično. Kompletno sve u svojim rukama drži pariški klub. No postoji određena vrsta priče, gdje bi u drugoj sezoni mogla igrati ulogu klauzula u kojoj Neymar može otići za istu sumu novaca za koliko je stigao, a to je 222 milijuna eura. Tako da bi Brazilac bio nekako bliži Madridu sljedećeg ljeta, ali previše je tu dima, a da nema vatre u pogledu velikog transfera.

Jedan od razloga bi mogao biti i fijasko PSG-a u Europi. Bez Lige Prvaka tu nema raja. Neymar zna da bi postao najbolji na svijetu mora igrati i imati uspjehe na kontinentalnoj razini. To u PSG-u ne može dobiti, unatoč njihovoj vladavini u francuskoj ligi, jasno je kako će morati još jako dugo raditi da bi se digli na europskoj sceni. Neymar želi zasjati, zato je PSG kupio Mbappea, ali ova sezona je bila u tom pogledu veliki podbačaj. Liga Prvaka, to je bio cilj prošlog ljeta, zato se i jesu tolika sredstva uložila u klub, no na kraju izgleda da je sve bilo uzaludno.

U međuvremenu događa se velika navala kritika na Brazilca, koji nije odlučio s ekipom proslaviti titulu prvaka francuske. I ti neki sitni detalji ukazuju kako PSG zapravo i ne želi smiriti svu tu kompletnu situaciju. Zašto? Pa možda zato jer Neymar nije ni blizu Pariza, niti će uskoro biti, a to je jasno i rekao kada je obznanio da još barem jedan mjesec mora biti u Brazilu. Neymar je svoju bazu ustabilio u Brazilu, ako gledamo zadnjih mjesec i pol dana, a ako ga PSG želi vidjeti, tada oni moraju potegnuti do Sao Paula.

I tako mediji u Parizu već mjesecima bacaju naznake da bi Neymar mogao otići ovog ljeta. Al Khelaifi je isto tako morao podići svoj glas kako bi zaustavio nagađanja: "On nikada neće otići na kraju ove sezone, ne 100% nego 2.000%, on je ovdje sretan." Unatoč takvoj izjavi, snježna gruda oko Neymarovog odlaska se i dalje kotrlja, možda i više no ikad.

S NEYMAROM NA LIDERSKOJ POZICIJI

Već se dugo izvještava, pa i od onih pouzdanijih izvora kako je Neymar u orbiti Real Madrida. Posebice od 12.01.. Momčad Real Madrida je tada bila u velikoj rezultatskoj krizi, pa je tražila svako moguće riješenje. I tada je počela zapravo najveća priča o svemu ovom. Madrid je trebao igrača svjetske klase (i dalje ga treba), tražili su igrača koji će dati novu perspektivu klubu, a s druge stane Neymar je oduvijek želio nositi dres najboljeg kluba na svijetu. Da stvar bude bolja, Real Madrid bez ikakvih problema može udovoljiti svim ekonomskim izazovima u pogledu ovog transfera.

I točno otada na Bernabeuu neki ljudi borave samo s Neymarom u svojim glavama. I čini se da je baš Neymar "kamen temeljac" Realove sljedeće sezone. I do tada, Madrid će zbog svoje galaktičke operacije pozorno pratiti sve vijesti koje stignu iz Sao Paula i Pariza naravno!

Objavi komentar

0 Primjedbe