Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka: Juventus 0-3 Real Madrid



Real Madrid je praktično riješio pitanje prolaska u polufinale najelitnijeg klupskog takmičenja, jer su večeras u Torinu deklasirali Juventus sa 3:0. 

Utakmicu je obilježio fenomenalni Cristiano Ronaldo koji je u dva navrata tresao mrežu Buffona, a tome dodao i jednu asistenciju. 

Ronaldo je doveo Real u vodstvo u trećoj minuti susreta nakon lijepe asistencije Isca, da bi Portugalac u 64. minuti postigao vjerovatno najljepši pogodak u karijeri. Carvajal je ubacio loptu sa desne strane, a Ronaldo je škaricama pospremio iza leđa Gianluigija Buffona za 2:0.

 Nekoliko minuta kasnije Juventus je ostao sa igračem manje jer je Dybala dobio crveni karton, a brojčanu prednost Kraljevi su iskoristili u 72. minuti kada je Marcelo na asistenciju Ronalda pogodio za 3:0 i postavio konačan rezultat ovog meča.

Inače, Ronaldo je večeras postigao svoj 118. i 119. gol u Ligi prvaka i ukupno 59. u knock-out fazi i ima 21 više od najbližeg pratioca Messija. Podsjetimo da Real ima tri osvojene titule u Ligi prvaka u posljednje četiri godine i nakon večerašnje utakmice jasno je da je favorit da osvoji i četvrtu u pet sezona.

Objavi komentar

0 Primjedbe