Prijetnja ili promjena plana, transfer Neymara mora da požuri?



Pritisak, prijetnja ili stvarna namjera?

Španski i britanski mediji tvrde da je Neymar poručio Real Madridu da požuri i da je spreman, u slučaju da ne pošalju ponudu, dva Manchestera su u igri.

U pitanju su United i City, klubovi kojima nije problem da plate oko 300 miliona eura za Brazilca. Do sada se govorilo o tome da ne želi u Englesku, ali navodno, njegova namjera je da napusti PSG i prihvatio bi da zaigra u Premier ligi.


Duže vrijeme ga dovode u vezu sa Unitedom, mada je teško vjerovati da bi oni uložili toliki novac u igrača, kada im škripe druge pozicije, dok što se tiče Cityja, tu glavnu riječ ima Pep Guardiola. Ako proda Kuna Aguera i eventualno se oslobodi Davida Silve, Neymar postaje realna opcija.

Danas mediji kažu da je Pep odustao od dovođenja Isca, prvo što ne vjeruje da će ga Real Madrid pustiti, a drugo jer mu se nije dopao istup Andalužanina u javnosti, odnosno izrečene kritike na račun Zinedinea Zidanea.


Poznato je da Guardiola ne kritikuje igrače u javnosti, ali i od njih očekuje da se na isti način ponašaju kada je klub ili on sam u pitanju. Real se ohladio od Hazarda kao prve mete, ali ni oni sami nisu baš sigurni da bi mogli da ulože ogroman novac u Neymara, čak i da prodaju Balea i Benzemu.

Da li Brazilac sada povećava ulog i požuruje predsjednika Real Madrida, Florentina Pereza, ili je zaista promijenio mišljenje o odlasku u Premier ligu, vidjet ćemo u narednim mjesecima, mada i dalje iz Pariza stiže poruka da ne ide nigdje...

Objavi komentar

0 Primjedbe