Posljednja prilika za Garetha Balea?



Trenutno najvažnija utakmica Real Madrida ove sezone dolazi narednog tjedna i igra se na Allianz Areni u polufinalu u sklopu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna. U momčadi Los Blancosa postoje igrači koji se bore za mjesto u startnoj postavi za tu utakmicu, a jedan od njih je i Gareth Bale. Velšanin je u nokaut fazi Lige prvaka upisao tek 36 minuta protiv PSG-a, te 45 minuta protiv Juventusa. Iako je Zidane veliki obožavatelj Balea i njegovih sposobnosti, Velšanin se nikako nije mogao nametnuti francuskom stručnjaku i sada je njegova prilika da napravi to.

Da stvar bude još zanimljivija, Zidane na Baleovo mjesto može uvrstiti Lucasa Vazquzea ili Marca Asensija, pa čak i Isca, koji je nakon dolaska s internacionalne pauze počeo dobivati sve više minuta. U ovom trenu, doima se kako je Baleova jedina funkcija igrati utakmice u La Ligi kako bi se starteri u kontinentalnom natjecanju odmorili. I to je uloga igrača vrijednog 100 miliona eura?! Ne baš.

Kada je dolazio u redovima Madrida su vjerovali da bi Bale u tandemu s Ronaldom mogao raditi do te granice da konkurira za dodjelu Zlatne lopte. No, kako je stigao u Madrid, Gareth Bale nije napravio ništa previše posebnog i tu se vjerojatno ne bi previše raspravljalo da Real Madrid u to vrijeme nije bio najuspješniji klub na svijetu.

U posljednje dvije sezone može okriviti ozljede, a one su nanijele toliko štete da bi ovo mogla biti posljednja sezona Balea u bijelom dresu. BBC trio više nije nedodirljv, ostao je naravno samo jedan, a ostala dvojica imaju velikih problema s povjerenjem kojeg je Zidane imao u njih. To se dalo osjetiti na domaćem prvenstvu u pogledu njihovih nastupa, pa je sasvim logično što im Zidane više ne vjeruje kao ranije.

Bale nije igrao protiv Malage, ali se zato očekuje u početnoj postavi za večerašnju utakmicu protiv Bilbaa, ali najvjerojatnije zbog toga što Zidane voli u ovom dijelu sezone rotirati igrače. I ovo slobodno možemo nazvati posljednjom prilikom za Balea da nekako uvjeri Zidanea kako baš on treba početi utakmicu protiv Bavaraca sljedećeg tjedna.

Poslije večerašnje utakmice neće biti prostora za dokazivanje osim na treningu, iako je za vjerovati da će igrati oni koji se budu dokazali na ovoj utakmici. Toni Kroos i Luka Modrić bi mogli dobiti odmor u narednim utakmicama, pa čak i Casemiro, te Isco, a za Ronalda znamo da on ima plan utakmica koje igra i koje se odmara.

U širem smislu, La Liga nije u ovom trenutku od veće važnosti za Los Blancose, a da bi ponovno počeli razmišljati o BBC-ju, onda Bale večeras mora odraditi strašno dobar nastup kako bi ponovno postao "prava" opcija kod Zidanea. Isco je to bio u mogućnosti napraviti s dobrim igrama za španjolsku nacionalnu vrstu, a sada to mora napraviti i rekorder po broju golova za reprezentaciju Walesa, kako bi sačuvao svoje mjesto u najboljem klubu na svijetu.

Objavi komentar

0 Primjedbe