Pet stvari vezane za večerašnju utakmicu: Juventus - Real Madrid



Prije 10 mjeseci Real Madrid je podigao i 12. titulu Lige Prvaka / Europskog Kupa i to nakon pobjede protiv Juventusa u finalu u Cardiffu. I sada Real Madrid putuje u Torino kako bi ponovno igrao protiv "Stare Dame" u četvrtfinalu Lige Prvaka.

Nakon što je Juventus uspješno savladao Tottenham, a Real Madrid PSG u osmini finala, prošlogodišnji finalisti će ovog puta snage odmjeriti u sklopu četvrtfinala najelitnijeg nogometnog natjecanja.

Donosimo vam 5 stvari za raspravu u pogledu 20. okršaja Europskih momčadi! 

Zinedine Zidane dolazi prvi put u Torino, na mjesto gdje je započeo sa stvaranjem svojeg igračkog imena. Tu je osvojio dvije ligaške titule, došao je do dva finala Lige Prvaka, te je osvojio i Ballon d'Or.

 "U Torinu sam postao muškarac. Uvijek ću biti Juventino." - rekao je Zidane prije nego je potvrdio kako njegovo srce pripada Španjolskoj, odnosno Real Madridu klubu njegovog života.

No bivši francuski osvajač Svjetskog Prvenstva je rekao: Volio bih izbjeći Juventus iz više razloga."

Real Madrid za Barcelonom u LaLigi zaostaje 13 bodova i zapravo Liga Prvaka je jedina šansa Realu da podgine trofej ove sezone. Juventus se nalazi na vrhu tablice Serie A i ove godine žele osvojiti torstruku krunu.

Cristiano Ronaldo je Gianluigija Buffona u Cardiffu savladao dva puta i sasvim je jasno kako je napadač Real Madrida talijanskom veteranu donio nekoliko besanih noći.

33godišnji Portugalac je u posljednjih 11 utakmica postigao 21 pogodak, te je u susretu protiv Egipta postigao dva pogotka kako bi preokrenuo rezultat i pomogao svojoj reprezentaciji da ostvari pobjedu u sudačkoj nadoknadi.

 "Kada igrate protiv ekipe kao što je Real Madrid, ako uspjete sačuvati jednog igrača nećete napraviti veliku razliku. Sada kada sam rekao to i kada znam da igram protiv Cristiana Ronalda, jasno je kako ću nekoliko noći provesti bez spavanja." - dodao je 40godišnji Gigi Buffon.

Valja napomenuti kako je Cristiano Ronaldo postigao pogodak u svakoj utakmici koju je igrao protiv Juventusa, a onda dolazimo do omjera od 7 golova u 5 susreta.

 "On je ubojit, sve što radi radi na stopostotnoj razini, a ispred gola on je ubojica."

Paulo Dybala se vratio u vrhunsku formu nakon ozljede. Pobjednički pogodak je postigao protiv Tottenhama, a protiv Milana prošlog vikenda je bio glavna karika "Stare Dame" u pobjedi od 3:1.
Ove sezone kroz sva natjecanja postigao je 22 pogotka.

Argentinski napadač propustio je prvu utakmicu protiv Tottenhama, kada je utakmica završila 2:2 u Torinu. No na Wembleyju je pokazao da je utakmica s Dybalom sasvim drugačija u odnosu na onu kada ga nije bilo.

Allegri se mora sočiti s dva izostanka. Miralem Pjanić i Mehdi benatija neće moći igrati u prvoj utakmici jer su zaradili suspenzije.

Da će se osjetiti nedostatak bosanskohercegovačkog reprezentativca govori podatak da je on iz prekida vrlo važna karika Juvea, te je ove sezone postigao 6 pogodaka i upisao 8 asistencija.

Talijanski veteran Giorgio Chiellini i Juan Cuadrado su uspisali svoje nastupe protiv A.C. Milana za vikend, a Kolumbijac je postigao pogodak nakon što je 3 mjeseca izbivao s travnjaka.

Govori se kako će i Alex Sandro biti spreman, zajedno s hrvatskim internacionalcem Mandžukićem.

Osim ozljede Nacha, Real Madrid nema nekih problema s ozljedama igrača, a Zidane je za vikend uspio odmoriti neke od igrača za ovu utakmicu.

Ove dvije momčadi do sada su se susrele 19 puta, Juventus je odnio 8, a Real Madrid 9 pobjeda, uključujući finala 1998. godine i 2017. godine. No u sezoni 2015. Juventus je eliminirao Real Madrid ranije, a nakon toga je u finalu izgubio od Barcelone.

Objavi komentar

0 Primjedbe