Pet razlika između Juventusa i Real Madrida, danas i onog iz Cardiffa



Skoro godinu dana nakon što je Real Madrid savladao Juventus u finalu Lige prvaka (4:1), ove dvije ekipe se ponovno susreću u ovom natjecanju, ali sada u četvrtfinalu i to na Juvnetusovom stadionu. Mi Vam donosimo pet razlika između tog finala u Cardiffu i trenutačnog stanja ove dvije ekipe.

Oslabljeni Juventus


Nakon tog finala u Cardiffu, Juventus je izgubio dva vrlo važna aduta u obrani: Danija Alvesa i Leonarda Bonuccija koji su otišli u PSG, odnosno AC Milan. Osim toga, u prvoj utakmici, tj. večeras neće igrati Miralem Pjanić i Mehdi Benatia koji su kartonirani. Zbog ozljede je upitan Alex Sandro. U međuvremenu, Real Madrid u Torino stiže sa svim igračima i jedino Nacho neće moći igrati.

Lucas Vazquez je ponovno u igri


Zinedine Zidane je imao velike probleme oko toga koga će pozvati za utakmicu protiv Juventusa prošle sezone, a sigurno mu je još teže bilo sastavljati startnih 11. Lucas je bio jedan od onih koji nisu ni pozvani za utakmicu, a to su još bili James, Coentrao, Mariano, Pepe i Ruben Yanez. Sada se Lucas vratio na popis protiv Juventusa, a u zadnje vrijeme je u jako dobroj formi te je za očekivati da će ga Zidane koristiti, samo je upitno hoće li krenuti od prve minute ili će ući s klupe.

Klubovi nemaju istu situaciju u ligama

Ekipe koje su se prošle sezone susrele u finalu Lige prvaka, obje su bile prvaci Serie A, odnosno La Lige. Ovaj put, Real Madrid i Juventus su u vrlo različitim situacijama. Juventus je u svojoj ligi prvi i ima četiri boda ispred Napolija, dok je Real Madrid izgubio sve šanse za naslov prvaka Španjolske i ostaje mu borba za drugo mjesto.

Sada je finale 180 minuta

Svi uspoređuju ovu večerašnju utakmicu s tom finalnom u Cardiffu, ali ona je puno sličnija onoj iz sezone 2014/15 kada su se ove dvije ekipe susrele u polufinalu Lige prvaka, a Juventus je u prvoj utakmici slavio s 2:1, dok je u drugoj na Bernabeuu bilo 1:1. Talijani su itekako pokazali da znaju igrati ovakva "finala" u 180 minuta. Biti će jako teško, u to uopće ne treba sumnjati.

Kladionice su promijenile priču

U finalu Lige prvaka u Cardiffu, Zidaneova ekipa je prema kladionicama bila favorit s koeficijentom 1,8, dok je na Juventus koeficijent bio 2,2. Sada su Los Blancosi još veći favoriti nego tada, ako gledamo koeficijente, 1,4 prema 2,75 za Real Madrid.

Objavi komentar

0 Primjedbe