Nekadašnji trener Real Madrida završio karijeru



Govorilo se o tome da preuzme reprezentaciju Italije, ali ipak više ne želi raditi trenerski posao.

Fabio Capello je objavio da je njegovo trenersko vodstvo u kineskom Jiangsu Suningu
bilo i poslednje u njegovoj trenerskoj karijeri.

Legendarni 71-godišnji trener je prelomio, neće se više baviti trenerskim poslom, pa je tako odbio i mogućnost da preuzme reprezentaciju Italije.

"Reprezentacija? Već sam imao svoja iskustva sa Engleskom i Rusijom. Moje iskustvo sa Jiangsuom bilo je i moje posljednje, zadržao sam ih u eliti i zbog toga sam veoma sretan. Sada ću uživati u tome da budem analitičar. S tim poslom ste uvijek na dobitku", izjavio je Capello.

Nakon što je 1980. godine okončao svoju igračku karijeru u Milanu, dvije godine kasnije preuzeo je omladince Milana, da bi 1987. godine dobio posao vršioca dužnosti u prvom timu ekipe sa San Sira.

Osvojio je četiri vezane titule sa Rosonerima i Ligu šampiona, uslijedio je kratak odlazak u Real, sa kojim za godinu dana osvaja titulu u Španiji, ali se vraća u domovinu i ponovo sjeda na klupu Milana.

Nije u drugoj epizodi na San Siru imao uspjeha, pa je nakon jedne sezone otišao u redove Rome, da bi sa "Vučicom" u sezoni 2000/01 osvojio titulu u Seriji A.

Uslijedio je Juventus i dvije osvojene ligaške titule, koja su im kasnije oduzete zbog afere "Kalčiopoli". Nakon Torina vratio se u Real Madrid, a i u svojoj drugoj epizodi u španskom klubu osvaja ligašku titulu..

Ipak, nakon godinu dana i ovoga puta napušta klub, da bi u narednih sedam godina radio kao selektor Engleske i Rusije. Za Jiangsu je potpisao 2017. godine, uspio je u svojoj namejri, ostavio ih je u ligi i sada je riješio da okonča karijeru.

Objavi komentar

0 Primjedbe