Nakon 12 godina zvižduka, Cristiano Ronaldo dobio ovacije u Torinu



U 64. minuti u Torinu, nešto se promijenilo kod Cristiana Ronalda...

Poslije 12 godina neprestanog zviždanja od strane navijača protivničke momčadi, svaki navijač Juventusa mu je zapljeskao nakon genijalne reakcije.

To je definitivno došlo s razlogom.

Njegov pogodak škaricama ući će u povijest Lige Prvaka kao jedan od najljepših pogodaka u povijesti.

A sve je započelo 01.06.2006. godine na Svjetskom Prvenstvu u Njemačkoj, kada je Engleska preko penala izbacila Portugal s natjecanja.

U toj utakmici Ronaldo je protestirao zbog startna tadašnjeg suigrača Waynea Rooneya na njegovom sunarodnjaku Ricardu Carvalhu, pa je engleski napadač zaradio isključenje.

I tada je medijima proširila loša slika u vezi Ronalda i na svakom stadionu u Engleskoj počeo je dobivati salve zvižduka.

Kritike su bile toliko velike da se Ronaldo dvoumio oko svog povratka u Englesku.

Sir Alex Ferguson je potegnuo sve do Lisabona kako bi uvjerio Portugalca da se vrati nazad u Manchester, a sve je završilo s Ronaldovom najboljom sezonom u klubu.

No svaki put kada bi igrao gostujuću utakmicu dobio bi salve zvižduka kod svakog dodira s loptom. To je postalo konstantno, a kasnije je priznao kako su ga takve stvari namjerno motivirale da igra još bolje.

Godine su prolazile i tokom njih je smatran najboljim igračem na svijetu, no tada je nastupao za najbolji klub na svijetu.

U svojoj državi je uvijek smatran za najboljeg, ali i onda kada god bi negdje otišao dobio bi povike "Messi, Messi", ali ni ovog puta uz sve to nisu izostali zvižduci.

Morao je i živjeti i igrati s tim pritiskom sve do 03.04.2018. godine i 64. minute na utakmici.

Kada je postigao pogodak kakav samo on može zabiti, Ronaldo je pogledao prema tribinama i dogodilo se nešto čudno.

Aplauz. To je bio aplauz.

Protivnička publika mu je odala počast.

Sve je to kasnilo, ali na kraju je ispalo pošteno jer je to najbolji na svijetu zaslužio.

Objavi komentar

0 Primjedbe