Najbolji igrač na svijetu uskoro na sudu: Prijeti mu zatvor i 100 miliona eura kazne!



Prema navodima španjolskog  El Munda, Porezna agencija će razmotiti mogućnost povlačenja jednog od četiri fiskalna krivična djela za čije se kršenje optužuje Cristiano Ronaldo.

Sve će se to naravno dogoditi ukoliko Ronaldo prizna krivnju te tako prihvati manju kaznu. Isto tako, sud bi skinuo krivnju s njegovih suradnika, koji se u ovom predmetu navode kao suučesnici u kaznenom djelu.

Novčana kazna bi u tom slučaju iznosila 6.25 milijuna eura plus troškovi postupka te bi taj iznos u konačnici mogao doći i do 10 milijuna eura.

Postoje još dva moguća rješenja ovog slučaja (ukoliko Ronaldo ne prizna krivnu), a prvi je da ga optuže krivim.

U tom bi slučaju Portugalac bio optužen za prijevaru tešku 14.7 milijuna eura, bila bi mu izrečena određena zatvorska kazna te novčana u visini od gotovo 100 milijuna eura.

Naravno, Ronaldo bi mogao biti oslobođen ukoliko mu se ne dokaže krivnja, ali bi bez obzira na oslobađajuću presudu platio administrativnu kaznu koja iznosi oko 30 milijuna eura.

Iz ovog se nameće zaključak kako bi za (po)najboljeg nogometaša svijeta bilo najbolje da prizna krivnju te tako izbjegne visoku novčanu, ali i zatvorsku kaznu.

Objavi komentar

0 Primjedbe