Najava prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka: Juventus - Real Madrid



Večeras je na rasporedu prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida. Utakmica se igra od 20:45 sati u Torinu na stadionu Juventus.

Duel Juventusa i Reala repriza je prošlogodišnjeg finala u kojem je kraljevski klub dominantno slavio sa 4:1. Stara dama sada želi osvetu i definitivno nije bez šansi, iako uloga favorita ipak pripada Realu koji tradicionalno najbolje igra onda kada je najpotrebnije.

To se posebno odnosi na Cristiana Ronalda, koji se uvijek 'upali' u ključnom dijelu sezone. Portugalac je na posljednjih 13 utakmica za Real i Portugal postigao nevjerovatna 22 gola, a ove sezone je zabijao na svakoj utakmici u Ligi prvaka, što je impresivno.

Realova sezona nije baš za pohvalu jer je u Španiji tek na trećem mjestu. Kraljevi su odavno bez šansi za odbranu naslova u La Ligi, pa su se u potpunosti fokusirali na Ligu prvaka i pokušaju da urade nešto što nikome nikad nije pošlo za rukom - osvoje pehar treću godinu u nizu.

Juve je do četvrtfinala došao uz mnogo sreće, ali i na iskustvo. U duelima sa Tottenhamom, Stara dama je bila na konopcima ali je u Londonu sa dva brza gola Dybale i Higuaina u drugom poluvremenu stigla do pobjede 2:1 i plasmana među osam najboljih.

Juventus je u posljednje četiri godine dva puta dolazio do finala Lige prvaka, ali oba puta je gubio i može se reći da italijanski velikan već polako dobija komplekse u ovom takmičenju.

Buffon vjerovatno igra svoju posljednju sezonu i ne želi otići u mirovinu bez trofeja Lige prvaka o kojem toliko sanja, ali pitanje je koliko je to realno u ovoj sezoni jer je konkurencija, čini se, nikada jača.

Juventus će večeras biti bez suspendovanog Miralema Pjanića, a neće igrati ni povrijeđeni Bernardeschi. Uz to su upitni i nastupi Mandžukića i Alexa Sandra. Na drugoj strani, Zidane nema većih problema jer neće moći računati samo na suspendovanog Nacha.

Najvjerovatniji sastavi:

Juventus: Buffon; De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah; Khedira, Bentancur, Matuidi; Dybala, Higuaín, Douglas Costa

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić, Isco; Ronaldo, Benzema

Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Kakva su vaša očekivanja?

Objavi komentar

0 Primjedbe