Marcelo i Asensio donijeli prednost Realu od dva gola uoči revanša na Santiago Bernabeu



Fudbaleri Real Madrida porazili su Bayern Minhen večeras na gostovanju sa 2:1 u okviru prvog meča polufinala Lige prvaka.

Prvi period susreta je počeo dobro. Bayern je prvi zaprijetio nakon što je Lewandowski došao do lopte poslije greške Carvajala i dodao do Mullera koji se veoma loše snašao. Kroos je pokušao da uzvrati na drugoj strani, ali neprecizno je ubacio.

Kasnije se ušlo u mirniji tok i nije bilo posebnih prilika ni dešavanja. Jedino vrijedno pomena su dvije povrede koje su zadesile Bayern, pa su iz igre morali izaći Boateng i Robben, a ušli su Sule i Alcantara. Na naredna uzbuđenja čekalo se do 23. minute, a tada je zaprijetio Carvaja, međutim lako je to bilo za Ulricha.

Pet minuta kasnije Bayern je poveo. James je dodao do Kimmicha koji je prošao po desnoj strani i kada su svi očekivali centaršut on je šutirao te pogodio za vodstvo svog tima. Samo šest minuta kasnije Ribery je bio u velikoj šansi, ali katastrofalno je primio loptu. Tri minute poslije toga pokušao je i Hummels, ali slabo je to bilo.

Sve promašaje Bayerna Real je kaznio u posljednjoj minuti. Marcelo je sjajno pogodio sa ruba šesnaesterca i bilo je to 1:1. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Real je odigrao tačno koliko mu treba, takav je barem utisak. Bayern je ponovo napadao, a Real je prijetio iz kontri i polukontri. Bayern je prvi zaprijetio u nastavku, ali ispred Mullera sjajno reaguje Varane. Bilo je to u 50. minuti. Samo sedam minuta kasnije, Real je poveo. Nakon velike greške Rafinhe Lucas Vazquez i Asensio su odigrali dupli pas poslije kojeg ovaj drugi pogađa i bilo je to 2:1 za goste iz Madrida.

Bayern se nije predavao u tim trenucima. Ribery je odmah zaprijetio, ali njegov udarac fantastično brani sjajni Keylor Navas. Samo tri minute poslije toga Ribery je ponovo zaprijetio, ali ponovo brani Navas. U 68. minuti Bayern je imao sjajnu šansu, ali Muller i Lewandowski se nisu najbolje snašli. Minut kasnije ponovo je pokušao Ribery, ali pored gola. Real je uzvratio preko Benzeme koji se našao u velikoj prilici u 77. minuti, ali Ulrich je odbranio njegov šut.

Kasnije je susret ušao u mirniji tok i ništa posebno se nije dešavalo do kraja. Jedino vrijedno pomena je dobra prilika za Lewandowskog koji je šutirao pored gola.

Revanš susret je na rasporedu za samo šest dana u Madridu.

Objavi komentar

0 Primjedbe