Kepa Arrizabalaga: Greška koja će progoniti Zidanea



Uz 8 trofeja koje je osvojio, Zidane je kao trener Real Madrida napravio hrpu dobrih stvari za najbolji klub na svijetu i tu nema sumnje.No, to što je zaustavio transfer Kepe u Real Madrid definitivno nije bila dobra stvar.

Prije 4 mjeseca Real Madrid je dogovorio sve uvjete s najboljim mladim golmanom španjolske reprezentacije, koji je čak prošao i ljekarske preglede u Madridu. No, tvrdoglavost trenera, koji je inzistirao da ne želi dovesti golmana tokom polovine sezone je uništilo sve Kepine snove.

I tada se sve okrenulo, izgledalo je kao da klub nikada i nije želio Kepu. Zidane je tada došao s argumentima da kupnja Kepe i izbacivanje Casille iz ekipe na polovini sezone može znatno u lošem smjeru utjecati na harmoniju momčadi.

I sada ona najveća moguća kontradiktorna stvar je da u uredima Reala unatoč mišljenju Zidanea i dalje traže golmana. A zbog ludog mišljenja Zidanea pustili su jednog od najboljih (pa i trenutno) za prilično smiješnu cijenu u usporedbi s onim cijenama koje diktira tržište.

Tada bi Kepa koštao 20 miliona eura, a sada vrijedi 80 miliona eura. Jednostavno takve prilike ne smijete propustiti, a Real je to propustio i sada ima pravo žaliti. I sada bi to žaljenje za pola godine moglo koštati Real Madrid oko 80-90 miliona eura. Koliko će samo Real Madrid žaliti za to prilikom koja je previše olako propuštena.

Golman Bilbaa je bio briljantan u jučerašnjem nastupu na Bernabeuu. Uz devet obrana koje je ostvario tokom utakmice, demonstrirao je i pozicioniranje (što Navas nema!), osobnost, mirnoću, veliku zrelost, a tek mu je 23 godine.

To je prikaz velikog imena, velikog golmana, baš ono za čim klub sam dugo traga, baš ono što treba Real Madridu. No, tako neće biti, sve dok Zidane inzistira na nekim drugim stvarima.

Objavi komentar

0 Primjedbe