Ima li ko bolji od Real Madrida? Nema!



Real Madrid je pobjedom protiv Bayerna približio se trećem vezanom finalu Lige šampiona.

Fudbaleri Reala slavili su na Allianz Areni u okviru prvog susreta polufinala Lige šampiona sa Bayern Munchenom, bilo je 1:2 u korist aktuelnog prvaka Evrope i Španije.

Baxern je u meč ušao sa nekoliko povreda, a već u prvih pola sata Heynckes je morao da napravi i dvije prinudne izmjene, kako su povrede doživjeli i Arjen Ronben i Jerome Boateng.

Ipak, Bavarci su došli do prednosti preko Kimmicha, uprkos neočekivanim dešavanjima, ali je Real u pravom trenutku uspio da se vrati u meč, Marcelo postiže sjajan gol za 1:1 pred kraj prvog poluvremena.

U nastavku je grešku Rafinhe iskoristio Marco Asensio, koji je tako donio i preokret Los Blancosima, a ispostavilo se i pobjedu na večerašnjem susretu.

Nakon ovog susreta, Cristiano Ronaldo je postao igrač sa najviše pobjeda u Ligi šampiona, na prvom mjestu je zamijenio bivšeg kolegu i legendu kraljevskog kluba Ikera Casillasa. Portugalac je zabilježio 99 pobjeda u Ligi prvaka.

Real je večeras došao i do brojke od 150 pobjeda u ovom takmičenju i oni su prvi tim koji je došao do tog broja trijumfa u Ligi šampiona.

Generacija na čelu sa Zinedineom Zidaneom ide ka trećem vezanom finalu elitnog takmičenja, u prethodna dva su slavili, vidjet ćemo kako će se stvari po njih odviti ove godine.

Inače, Real je ostvario i šesti vezani trijumf u duelima sa Bayernom, što svakako nije mala stvar.

Objavi komentar

0 Primjedbe