Igrači Reala žele napraviti špalir za Barcelonu, ali ne zbog osvajanja titule



Veliki derbi između Barcelone i Real Madrida na programu je narednog vikenda na Camp Nou. Međutim, El Clasico vjerovatno neće biti uzbudljiv kao inače jer Barce ima šansu sutra da osigura titulu prvaka Španije.

Barcelona ide u goste gotovo otpisanom Deportivu i u La Coruni je ekipi Ernesta Valverdea dovoljan jedan bod kako bi i matematički osigurali titulu prvaka. Iako je običaj u Španiji da se napravi špalir za prvaka iz kraljevskog kluba su poručili da se to neće desiti na Camp Nou.

Zinedine Zidane je odmah poručio da njegovi igrači neće aplaudirati Barceloni na osvajanju titule. Međutim, prema svemu sudeći to bi se moglo promijeniti, ali ne zbog toga što će Barca biti novi prvak Španije već u čast Andresa Inieste.

Iniesta je jučer potvrdio da mu je ovo posljednja sezona u katalonskom klubu, a od naredne će vjerovatno igrati u dalekoj Kini. Prema pisanju španskih medija pojedini igrači Reala su poručili Zidaneu da žele napraviti špalir u čast Inieste jer je to on zaslužio svojim igrama u Barci i reprezentaciji Španije.

Objavi komentar

0 Primjedbe