Igrač koji je proveo 7 sezona u Real Madridu vraća se na Santiago Bernabeu



I tako je proveo 7 sezona u Real Madridu, a on je zapamćen po samo jednom trenutku u svojoj karijeri u najvećem klubu na svijetu!

Sezona 2009/10, Real Madrid je očajnički tražio prolazak u četvrtfinale Lige Prvaka i to već 6. put za redom, a u toj utakmici protiv Lyona, Gonzalo Higuain je promašio čistu šansu za Real Madrid, pogodio je stativu. I taj promašaj je nekako izbrisao sve dobro što je napravio do tog trenutka u redovima Los Blancosa.


Imao je on blistavih trenutaka jer je u svojoj karijeri za Real Madrid postigao sveukupno 121 pogodak, a u sezoni 2009/10 došao je i do brojke od 29 pogodaka u sezoni. On svejedno je i dalje bio "neshvaćen" na Bernabeuu.

U totalu, osvojio je tri titule LaLige, dva španjolska Super Kupa i jedan Copa del Rey, ali nije se nikako uspio nametnuti u Europi. Nažalost, taj uspjeh je definirao sezonu Real Madrida. 2013. Higuain je napustio Real Madrid, a govorilo se o manjku ljubavi od strane Kluba prema argentinskom napadaču, pa je iste godine u klub stigao i Gareth Bale, te je formiran napadački trojac BBC.

Definitivno se na njega više nije računalo, pa je prodan u Napoli za 40 milijuna eura, s tim da je u Madrid stigao za 12. U klubu je tokom tri sezone zabio skoro 100 pogodaka, pa se za 90 milijuna preselio u Juventus, gdje je nastavio s odličnom formom, mada većina golova dolazi u domaćoj ligi.

I sada, večeras, Higuain se vraća na "mjesto zločina". Vraća se na stadion kluba u kojem nije bio shvaćen, gdje njegova momčad pokušava nadoknaditi razliku od 3 gola. Ovo će biti njegova prva utakmica protiv Real Madrida na Bernabeuu, a treća sveukupno. Do sada je ubilježio dva poraza. Prvo u finalu Lige Prvaka u Cardiffu prošle sezone od 4:1, te sada prije tjedan dana u Torinu od 0:3.

Objavi komentar

0 Primjedbe