Čini se kako su dani Karima Benzeme u Real Madridu odbrojani. No ako i jesu, gdje bi benzema mogao otići tokom ljeta?!

Benzema ima 30 godina i već 9 godina boravi na Santiago Bernabeuu, no ova sezona je definitivno jedna od najlošijih, a vjerojatno i najlošija u Real Madridu. Ove sezone kroz sva natjecanja Benzema je postigao tek 9 mršavih pogodaka, što mu je najlošiji učinak, usporediv s debitantskom sezonom. Dosta stručnjaka u pogledu transfera, među kojima je i Sky-ov Terry Gibson, smatra kako će ovog ljeta Benzema i Real Madrid krenuti različitim putevima.


 "Real Madrid ništa ne radi preko sentimentalnosti." - zaključio je, pa nastavio: "Možda Zidane radi, ali Real Madrid definitivno ne. Što više sezona prolazi i što više gledam Benzemu sve mi je jasnije kako će Real Madrid morati investirati na ljeto u novog napadača svjetske klase. On je jako, jako dobar nogometaš. Jer da nije sigurno ne bi toliko dugo nosio broj 9 u Real Madridu i pobijedio Higuaina u pogledu konkurencije za startnu postavi, ali i ostanak u klubu."

I ono što su svi zamijetili je utakmica protiv Malage, koja je igrana prošle nedjelje. Benzema je vjerojatno igrao dobro, ali nije zabio niti jedan pogodak, a realno je mogao.

 "On je izgubio svoj put, izgubio je formu i nadasve izgubio je svoje pouzdanje." - rekao je Gibson.

 "On bi trebao pored braniča Malage (Miguel Torres i Ignasi Miquel) uz kreirane prilike zabijati golove. On ih nije imao toliko, ali je imao neke koje je morao zabiti, no svejedno je pokazao svoju nesebičnost i definitivno je dobar napadač. Ali kada ste napadač Real Madrida, tada morate u ligi kroz sezonu postići mnogo više od pet pogodaka."


I sada se postavlja pitanje gdje bi Benzema mogao otići na kraju sezone, s tim da ima ugovor do ljeta 2021. godine s Real Madridom?!

"To bi mogao biti jedan od velikih klubova u engleskoj, kao što je Manchester United, Manchester City. On i dalje ima tu potrebnu razinu i smatram da bi trebao napustiti Real Madrid." - rekao je Terry.

 "Ne mogu ga vidjeti da igra za neki slabije rankiran klub u Engleskoj, uz svo dužno poštovanje ja ga ne mogu vidjeti kako igra za West Ham, Everton, Newcastle ili bilo koji drugi klub te razine."

 "Arsenal već sada ima mnogo napadača,... Chelsea?!"

No nekako najizglednije izgleda kako bi se Benzema mogao vratiti u svoju rodnu zemlju tokom ljeta, a tako smatra i Gibosn:

 "Ono što ja želim reći je da je on i dalje kvalitetan igrač, koji se izgubio u Real Madridu i mislim da će najbolje za obje strane biti ako on ode. Ne bih bio iznenađen da se vrati u jedan od velikih klubova u Francuskoj. A tu smatram da bi mogao zaigrati za PSG, Monaco, pa i Marseille naredne sezone."

Zanimljivo, nije spomenuo Lyon, a naše mišljenje je takvo da bi Benzema mogao biti uključen i transfer Mariana s kojim bi Real mogao prodati Benzemu u njegov bivši klub, a Mariano bi se mogao vratiti u Real Madrid.

Preostaje nam da pričekamo ljeto i da vidimo kako će se ova situacija rasplesti.