Gareth Bale ima potpuno druge planove koji bi mogli da blokiraju Real Madrid narednog ljeta



Gareth Bale neće nimalo olakšati planove Real Madridu.

Iako je gotovo sigurno da klub želi da ga proda, on će odbiti svaku ponudu koja ne zadovoljava njegove takmičarske, ali i finansijske ambicije. Nema ni govora o tome da bude dio paketa za nekog igrača, Velšanin bi mogao da ostane u klubu, čak i ako to znači da će sjediti na klupi.

Kako su neki od medija naveli, odnosi Velšanina sa klubom su problematični, prošlog ljeta je Florentino Perez želio da ga proda, kako bi doveo Kylaina Mbappea.

Teško da se nešto ovako može vjerovati medijima jer je Florentino Perez sam izjavio da ne želi kupiti Kyliana Mbappea jer je njegova cijena bila velika.

Za Velšanina je također bio znak da mu trener ne vjeruje, sada je ponovo na klupi, iako će vjerovatno početi utakmicu protiv Atletico Madrida koja se igra ove sedmice, tačnije u nedjelju (16:15 sati) na Santiago Bernabeu.

Ono što je problem za Real Madrid je što će Gareth Baleu, ako ne bude igrao u završnici Lige šampiona i uz to što ne igra na Svjetskom prvenstvu dodatno pasti cijena, teško je vjerovati da neko želi da uloži 90 miliona eura u igrača koji sjedi na klupi.

Mada, teško je se izboriti ove sezone za startnih XI, jer ni sam Zinedine Zidane više ne zna koga bi prije ubacio, a bez klasičnog špica kakav je Karim Benzema, teško bi išlo. Tako da je teška situacija i za Zinedinea Zidanea.

Gareth Bale ima vrlo dobar ugovor s Realom od oko 15 miliona eura po sezoni, što je dodatni kamen spoticanja. U Tottenham mu ne pada na pamet da se vrati, čak ne želi ni u Chelsea, mada ni to nije realna opcija, a u Unitedu više nisu tako sigurni, Mourinho ima druge prioritete (u slučaju da ne dobije otkaz), a pribojava se i stalnih povreda Velšanina koje su ga pratile ove četiri godine u Madridu.

Objavi komentar

0 Primjedbe