Cristianova izmjena izazvala vrtoglavicu u Real Madridu



U 63. minuti jučerašnjeg derbija 4. sudac je pokazao kako će Real Madrid obaviti izmjenu. I onda se na ploči pojavio broj 7, Ronaldo je izašao, a ušao je Karim Benzema. I u tom trenu svi su dobili dojam da je jedan derbi završio, a da je istog trena počeo jedan sasvim drugi ogled.

Los Blancosi su nastavili napadati, ali definitivno nije bilo isto napadati gol najboljeg golmana na svijetu po statistici, bez najboljeg napadača na svijetu. Iz bilo koje perspektive, čim je Ronaldo izašao iz igre veliku prednost je dobio ni manje ni više nego Jan Oblak.

I gledatelji na Santiago Bernabeu nisu preživjeli taj šok, pa je uslijedio novi. Simeone je iz igre izvadio Diega Costu, a umjesto njega je ušao Gabi. I kako je sam tijek utakmice prolazio vidjelo se jasno da se Simeone namjerava braniti u ovom derbiju, što nije nimalo pohvalno ni za klub, ni za reputaciju derbija.

Kroz cijelu utakmicu Real je bio mnogo bolja momčad od Atletica, no ni ovog puta Real nije uspio upisati pobjedu nad mrskim gradskim rivalom na svom terenu, što polako postaje tradicija. I onda iz pogleda rezultata, nije važno kako je Cholo igrao nego je važno kako je utakmica završila i čini se da Simeone zna kako igrati protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu.

Real je cijelo vrijeme igrao dominantno i svakako je bio gušt gledati igrače Reala kako igru iz Lige Prvaka prezentiraju napokon i u Primeri, ali lopta jednostavno nije htjela u gol i to je činjenica. No i dalje, kao i od samog početka sezone, događa se situacija da Real Madrid jednostavno ne može pospremiti loptu u mrežu.

I tu slobodno možemo citirati frazu: "No Cristiano, no party."

S 24 pogotka u posljednjih 15 utakmica od početka 2018. godine Portugalac drži 40% golova svoje momčadi u LaLigi, te 62,5% pogodaka u Ligi Prvaka. I zaista sve nas može uhvatiti prava vrtoglavica ako pomislimo gdje bi mogao završiti Real Madrid bez Cristiana Ronalda.

A ono što je zapravo prilično zabrinjavajuća stvar je da bi se sličan scenariji mogao odigrati već ovog ljeta!

Objavi komentar

0 Primjedbe