Cristiano Ronaldo osvjetljava Europu



On ne poznaje granice, posebice kada na red dođu intenracionalne utakmice pod okriljem UEFA, a ovog tjedna u utorak, Ronaldo je još jednu svoju genijalnost dodao u knjigu zlatnih pogodaka.

Bio je to 26. europski grad u kojem je postigao pogodak, prvi put da je postigao dva gola u Italiji, a to je nešto što je do tog trena napravio na drugim teritorijima preko 50 puta.

Portugalski napadač odigrao je najmanje jednu utakmicu u 76 europskih gradova u 4 različita dresa tokom svoje boagte karijere (Sporting Lisabon, Manchester United, Real Madrid i portugalska nacionalna vrsta) i u 45 gradova je ostavio svoj trag s pogotkom (blizu 60%).

Što se tiče UEFA, tu je odigrao 40 utakmica i u 26 njih je postigao barem jedan pogodak (što je 65%).

Nizozemska je svakako njegova najdraža zemlja jer je u njoj u dvije utakmice protiv Ajaxa postigao čak 5 pogodaka. U Mađarskoj, točnije u Budimpešti bilježi najlošiji omjer je u tri utakmice nije postigao niti jedan pogodak, a ista stvar se dogodila i na utakmici protiv Brage.

No njegov niz se ne zaustavlja u europskim utakmicama.

Akumulirao je 184 pogotka, zabio je 120 u 253 službene internacionalne utakmice pod okriljem UEFA, no njegova forma je eksponencionalno narasla unazad nekoliko godina.

U prvih 150 natjecanja ubilježio je 73 pogotka, što je vrlo impresivan učinak po kojem je zabio jedan pogodak u svakoj drugoj utakmici. U posljednjih 5 godina odigrao je 103 utakmice i tu je ubilježio 111 pogodaka, što je nešto više od jednog gola po utakmici.

I čini se kako on uživa igrati na opasnim teritorijima, a sada je to vjerojatno i još bolji slučaj nakon što je dobio aplauz od strane protivničkih navijača kada je zabio prekrasan pogodak škaricama.

Istina je takva da će prošlu sezonu teško ponoviti jer brojke kažu da je od prošlog 12.04. odigrao 24 utakmice, postigao 18 pogodaka, tu je dodao 12 utakmica po dva ili više gola, te sveukupno 32 pogotka, od čega je tih 13 došlo 17 utakmica u gostima pod okriljem UEFA.

Da, to su brojke Cristiana Ronalda!

Objavi komentar

0 Primjedbe