Četiri rekorda koja može oboriti Cristiano Ronaldo u Ligi prvaka



Liga prvaka je omiljena konkurencija svih igrača na razini kluba. Okus prvaka je posebno i to je nešto što Cristiano Ronaldo jako dobro zna. Gladni nogometaš Real Madrida je neuporediv i želi nastaviti stvarati povijest u Europi. Zbog toga u igri ima četiri rekorda da obori.

Cristiano Ronaldo je na posljednjih deset utakmica postizao golove za Real Madrid. Portugalac je čak uspio postići 20 golova i tako potvrdio da je dogovor sa Zidaneom uspješan. Bijeli će u srijedu igrati uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa na Santiago Bernabeu.

Osim toga, je postigao +40 golova ove sezone i to mu je već osma uzastopna sezona da stigne do te brojke. Ali njegove ambicije su velike i nema im kraja.

Ovo su četiri rekorda koja može oboriti Cristiano Ronaldo:

1. Cristiano može imati najviše hat-trickova u Ligi prvaka

Za sada, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi imaju isti broj hat-trickova u Ligi prvaka. Obojica su zabilježila po sedam. Posljednji put Portugalac je uspio dati tri gola protiv Atletico Madrida u polufinalu Lige prvaka prošle sezone.

2. Cristiano može imati najviše pobjeda u Ligi prvaka sa Real Madridom

Sa pobjedom nad Juventusom u utorak, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, Cristiano je dodao 98 pobjeda, što je jednako Casillasu. Ako ove srijede Real Madrid ponovo pobijedio, Portugalac će biti igrač sa najviše pobjeda u Real Madridu.

3. Cristiano još uvijek nije postigao 5 golova na jednoj utakmici, ali bi mogao

Unatoč tome što je najbolji strijelac u Ligi prvaka, Ronaldo dosad nije uspio postići pet golova u jednoj utakmici. Postigao je četiri gola protiv Malmöa 2015. godine, tijekom grupne faze na Santiago Bernabéu. Samo su dva igrača uspjela postići pet golova na jednoj utakmici: Lionel Messi i Luiz Adriano.

4. Cristiano može biti igrač sa najviše odigranih utakmica u Ligi prvaka

Cristiano Ronaldo ima 149 odigranih utakmica u Ligi prvaka. On je treći igrač s najviše utakmica u ovom takmičenju. Ako bi došli do polufinala, portugalski igrač bi se izjednačio s Xavijem, koji je odigrao 151 utakmicu. Na prvom mjestu je Casillas koji ima 167.

Objavi komentar

0 Primjedbe