Beusan i Jeličić: Nije penal! Owen, Ferdinand i Gerrard: Bio je penal!



Najprije Barcelona prospe 4:1 protiv Rome, pa Juventus nadoknadi 0:3 u Madridu, pa Real zabije za 1:3 iz dvojbenog jedanaesterca u petoj minuti nadoknade, Ronaldo ga strpa hladnokrvno ko' na igri sa sinom na dvorištu, te svijetu pokaže ponosni hod i pločice. Pa još veliki Gigi Buffon dobije crveni karton u svojoj vjerojatno posljednjoj utakmici u karijeri u Ligi prvaka. Ma stvarno, ljudi, pa tko piše te scenarije?!

Real je bio zreo za pljusku, šamarčinu kakvu su Talijani opalili i Barceloni večer prije, zreo za ljetni remont momčadi (golman je 'pod mus'!), Španjolcima se smiješio krah i ispadanje sva tri kluba u četvrtfinalu, a u BiH su trljali oči je li moguće da će njihove dvije zvijezde Džeko i Pjanić izvesti takve senzacije u dva dana.

Ali u toj 98. minuti Cristiano Ronaldo pokazao je da mu venama teče led, najbolji igrač u povijesti Lige prvaka zakucao je hladnokrvno u mrežu loptu koju ni Buffon ne bi branio.

A penal... uh, penal...

Duel Benatije i Vasqueza odluka engleskoga suca Michaela Olivera podijelila je nogometni puk, tako je i Goalova obitelj urednika i novinara iz cijeloga svijeta ostala gotovo 50:50 na pitanje bi li to dosudili.

"Kontakta rukama ima, ali intenzitet nije dovoljan, a udaranje nogom nisam vidio. Morate biti vrlo hrabri u ovakvoj situaciji, u toj minuti dosuditi ovakav kazneni udarac. Ja mislim da je pogriješio", rekao je za HTV Mateo Beusan, dok se složio i Joško Jeličić:

"Nedovoljan je intenzitet duela. Kontakta ima, ali u ovakvoj utakmici i uz ovakav kriterij, to nije smio dosuditi. Da se isto dogodilo na drugoj strani, teško bi se sudilo."

U studiju engleske televizije gosti su, bivši igrački asovi, bili naklonjeniji sucu. Sigurno dijelom i zato što je njihov. Pa je Gary Lineker to nazvao "soft penalty", a Michael Owen svoj prvi dojam sažeo ovako:

"Da, vjerojatno je bio penal, gurnuo ga je... Odluka je 50:50, ali sigurno sucu ne treba takva situacija u zadnjim sekundama. A Ronaldo ga je tako mirno pogodio... Ma i ja sam izvodio jedanaesterce i nije nimalo ugodno u takvim trenucima, nisam to volio. A ružno je vidjeti Buffona ovakvog."

Rio Ferdinand je naglasio:

"Sudac je imao odličan pogled i moram priznati da razumijem igrače Juventusa, ali da sam ja u toj situaciji bio na mjestu momčadi koja napada, bio bih jako razočaran da za ovo ne dobijem penal."

I Steven Gerrard na tom je tragu:

"Ruke su tu, na Vasquezu, lagano ga je gurnuo..."

Proanalizirali su i igru i pohvalili Mandžukića:

"Real nije navikao na ubačaje s krila, u Španjolskoj se ne igra tako, puno više se to koristi u Engleskoj, Njemačkoj i Italiji. A Real se brani jako usko, što je Mandžukić iskoristio. Liverpool bi bio sretan da izvuče takvog suparnika", smatra Ferdinand i dodaje:

"Pjanić je sjajan s loptom, a Matuidi trkački, a nisu počeli u prvoj utakmici."

Steven Gerrard ustvrdio je da je Navas slaba točka Reala, a svi žale za Buffonom:

"Gurnuo je suca pa ga obuhvatio rukama...", opravdao je suca Owen.

I nakon svega, smatrate li da je jedanaesterac ili ne, slavite li Real ili tugujete za Juventusom i Buffonom, sigurno je jedno: zbog ovakvih dana kakvi su bili ovi uzvrata četvrtfinala Lige prvaka obožavamo nogomet!

Objavi komentar

0 Primjedbe