Bayern - Real: Taktički pregled, ključne bitke na terenu



Polufinale Lige prvaka nam donosi utakmicu protiv Bayerna i Real Madrida na Allianz Areni. Bayern u ovoj utakmici traži produžetak svojeg niza bez poraza ove sezone na domaćem stadionu.

Momčad Juppa Heynceksa ove sezone nije izgubili 20 domaćih utakmica, a već je i podigla osvojeni trofej Bundeslige. Pobijedili su u 17 domaćih utakmica u tekućoj sezoni, a na svom terenu su primili tek jedan pogodak u sklopu Lige Prvaka. U posljednjem kolu, četvrtfinalu, porazili su u gostima momčad Seville s 1:2, a na Allianz Areni su remizirali s 0:0. Tako da su bez većih problema prošli u polufinale.

S druge strane stoji Real Madrid, koji ove sezone ne zna igra li dobro ili loše. Da u LaLigi nemaju kontinuitet govori podatak koji pokazuje na treće mjesto na kojem se i nalaze. U pogledu Lige Prvaka su u grupnoj fazi završili na drugom mjestu, te su u osminu finala ušli kao podređena momčad protiv PSG-a.

No preskočili su momčad iz Pariza i u prošloj rundi su izbacili i Juventus s 4:3 u sveukupnom rezultatu. Tome mogu zahvaliti Cristianu Ronaldu koji je u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena uspješno realizirao penal. I tako je ždrijeb spojio dvije mega momčadi europskog nogometa, koje se susreću drugi put u drugoj uzastopnoj sezoni. Pogledajmo koji dvoboji na terenu mogu lako odlučiti utakmicu.

CRISTIANO RONALDO - JOSHUA KIMMICH

Cristiano Ronaldo je najbolji strijelac Lige Prvaka u povijesti ovog natjecanja. U ovoj sezoni je postigao 15 pogodaka i upravo je on taj koji je predvodio Real Madrid kroz obje nokaut faze. Njegova tehnika i snaga su i dalje velika enigma za sve braniče, a Kimmich će morati biti na visini zadatka kako bi zaustavio ulaske Ronalda s krilne pozicije u 16 metara, te tako spriječio njegovo postizanje pogodaka.

ROBERT LEWANDOWSKI - SERGIO RAMOS

Kroz sva natjecanja ove sezone Lewandowski je za Bayern postigao 39 pogodaka. Real Madrid dobro zna koliko je Poljak opasan, no i dalje će biti jako teško zaustaviti ga, a da ne zabije gol.

Sergio Ramos će morati dati sve od sebe kako bi zaustavio Lewandowskog u njegovom naumu. U prošloj utakmici protiv Juventusa, Real Madrid je na domaćem terenu izgubio 1:3, a to je dovoljan dokaz koliko je kapetan tada falio svojoj ekipi. I sada ima priliku pokazati to sve što se govorilo na utakmici protiv Juventusa, a to je da Sergio Ramos predvodi obranu najboljeg kluba na svijetu.

JAMES RODRIGUEZ - RAPHAEL VARANE

James Rodriguez u ovu utakmicu dolazi s nečim što mora svima dokazati. Kolumbijac se trenutno nalazi na dvogodišnjoj posudbi u Bayernu, a poslan je baš iz Real Madrida. Pravila UEFA nalažu kako James smije igrati protiv svog kluba i on će u ovoj utakmici posebno željeti dokazati svom klubu da ga nisu smjeli poslati na posudbu.

Raphael Varane će morati dati sve od sebe kako bi ga zaustavio. Svoje znanje će morati iskoristiti kako bi svojeg bivšeg suigrača zaustavio da se otvori na lijevu nogu ili da pokaže punu lucidnost, koja bi mogla biti kobna za Real Madrid.

LUKA MODRIĆ - THIAGO ALCANTARA

Obojica su poznati po tom da su izvanredni veznjaci i da oni pokreću svoju momčad u pogledu kreativnosti i tempa igre. I sve dok se Vidal nije ozlijedio njegovo mjestu u startnoj postavi je bilo prilično upitno, ali sada kako se Čileanac mora oporavljati, Thiago je gotovo siguran starter. Sada će Španjolac igrati protiv Hrvata i njihovi dueli u sredini bit će interesantni za praćenje. I jedan i drugi imaju svoje načine s kojim povezuju obranu s napadom i onaj koji to bude bolje radio omogućit će svojoj momčadi da dominira!

Objavi komentar

0 Primjedbe