Alessandro Del Piero: "Juventus je favorit, Higuain se može usporediti s Ronaldom"



Nakon što je Paula Dybalu ocijenio kao najopasnijeg igrača Juventusa uoči okršaja s Realom, u drugom dijelu intervjua za Goal Alessandro Del Piero (43) analizirao je prednosti obje momčadi, a poseban je naglasak bacio na Gigija Buffona.

"On zaslužuje takav trofej kao što je Liga prvaka. A izgubio je dva finala u tri godine, što je jako teško primiti."

"Ali i ukoliko ga ne osvoji, za mene i navijače i dalje je najbolji golman svijeta. Osvajanje Lige prvaka mnogo bi promijenilo njemu, ali ne i navijačima za koje je ionako legenda."


Juventus je najveći gubitnik finala, jer dvaput je bio europski prvak (1985. pobijedio Liverpool i 1996. Ajax), ali je čak sedam puta gubio finala (1973. od Ajaxa, 1983. od HSV-a, 1997. od Borussije, 1998. od Reala, 2003. od Milana, 2015. od Barcelone, te 2017. od Reala).

"Juventus nema sreće, toliko izgubljenih finala... i još ktome jedna od dvije pobjede u finalu ona je koje se navijači nerado sjećaju: 1985. i tragedije na Heyselu. A 1996. je najljepša uspomena, iz više razloga."

"Nije to lako objasniti, Juve je dvaput u zadnje tri godine došao do finala, a treću je ispao od Bayerna (osmina finala) nakon produžetka, koji su Nijemci izborili golom u 94. minuti. Teško je shvatiti što se događa."

"Zbog broja izborenih finala, jer Juventus je vrlo jak klub, zaslužujemo titulu malo više nego ostali. Ali što ćeš, to je nogomet."

Osvrnuo se Del Piero i na drugog Juventusoovg Argentinca, Gonzala Higuaina. Je li podcijenjen u eri Messija i Ronalda?


"Uz Messija i Ronalda, svi ostali nemaju sreće! Dvije ikone, dva nevjerojatna igrača, dva šampiona. Zabijaju u skoro svakoj utakmici. Pa Messi je zabio 100 golova u Ligi prvaka u 122 utakmice - ludo! Ali Higuain ima drugačiju ulogu u momčadi od njih dvojice."

"OK, možda ga sad možete malo usporediti s Ronaldom jer promijenio je poziciju kod Zidanea. I postao čudesan strijelac."

"Svatko ispisuje svoju povijest i Gonzalo ima priliku ove godine ispisati svoju. Igra dobro, u dobroj je formi i vjerujem da će u pravom trenutku dosegnuti vrhunac."

Treba li Juventus biti favorit protiv Reala?

"Brojke kažu da bi, svaki put kad smo igrali s Realom dvije utakmice u zadnjih 20 godina, prošli smo. U finalima su slavili oni."

"Ali naravno da je Real favorit jer ima dva naslova Lige prvaka za redom i pun je samopouzdanja. Sve se oko tebe ruši, ali ti se osjećaš odlično, tako izgleda Real u Ligi prvaka."

Objavi komentar

0 Primjedbe