6 stvari koje je samo Cristiano Ronaldo učinio ove sezone



Sa svojim velikim početkom u 2018. godini, Cristiano Ronaldo je ostavio sve igrače iza sebe, uključujući Lionel Messija.

Evo upozorenja: Cristiano Ronaldo nikad ne bi trebao biti otpisan. To je zato što se Portugalac uvijek vraća i želi dokazati kritičarima da su pogriješili kad su ga otpisivali.

Ronaldo i Real Madrid imali su siromašni početak sezone, a Los Blancos su imali osrednje rezultate i njihov talisman nije vidio gola u nekim utakmicama. Da bi to dodali, njihovi vječni suparnici Barcelona su bježali sve više na tabeli u La Ligi.

Neki su Ronalda označili strašnim igračem dok su drugi tvrdili da je došao njegov kraj bogate karijere.

Međutim, nakon samo četiri mjeseca, Cristiano Ronaldo je najbolji igrač 2018. godine. Portugalska zvijezda vraća se svojoj najljepšoj utakmici i dokazuje da je ostao igrač za posao sa svojim zvjezdanim nastupima, posebice u velikim utakmicama.

Njegovi nastupi od početka nove godine stavili su ga na njegovu razinu. On je učinio stvari koje su sasvim osebujne za njegovo ime i koje nitko ne može reproducirati.

Šest stvari koje je samo Ronaldo učinio ove sezone:

6. Postizao je golove na svim odigranim utakmicama grupne faze Lige prvaka


U redu, sada počnimo s ovim. Iako je napadaču u Madridu bio spor početak domaće sezone, to nije bilo slučaj u Ligi prvaka. Dok je imao problema s postizanjem golova u La Ligi rano, on je igrao bolje u Ligi prvaka i postizao golove. Pokazao je svijetu da je on uistinu kralj natjecanja i najbolji strijelac pa je tako postizao golove na svim odigranim utakmicama u grupnoj fazi Lige prvaka. Nitko to nikada nije učinio u povijesti! Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund i Apoel Nicosia svi su okusili gnjev jednog od najvećih napadača ikada, kako kod kuće tako i u gostima. U skupinama je postigao zadivljujućih devet golova. Takva je veličina Cristiano u Real Madridu.

5. Postigao je 3 ili više gola protiv tri različita kluba u Ligi prvaka


Ligu prvaka je Ronaldovo omiljeno takmičenje. Bio je najkonzistentniji izvođač na turniru ove godine. Njegovi izvrsni golovi zauzeli su ga na drugu razinu dok je zapisivao rekorde. Do sada, Portugalac je jedini nogometaš koji je ove sezone postigao tri ili više golova protiv tri različita kluba na turniru. Postigao je tri gola protiv Borussiije Dortmunda i četiri protiv Apoela u skupinama prije nego što je konačno postigao tri u pobjedama Real Madrida protiv PSG-a. Ovo je veliko postignuće pogotovo ako uzmete u obzir kvalitetu igrača u Ligi prvaka ove sezone. Njegovi najbliži protivnici su Harry Kane (Apoel Nicosia - 3, Borussia Dortmund - 3), Edinson Cavani (Celtic FC - 3) i Robert Lewandowski (Besiktas FC - 3).

4. Postigao je više od 10 golova u Ligi prvaka


Portugalac je jedini igrač koji je na ovom natjecanju postigao više od 10 golova. Njegov najbliži suparnik na popisu je Wissam Ben Yedder, koji ima osam golova. Ronaldo s 14 golova u devet utakmica ove sezone naglašava svoj status najboljeg igrača kojeg je Liga prvaka vidjela. U tako zadivljujućoj formi, Real Madrid bi mogao ponovno braniti trofej.

3. Najviše golova u jednoj kalendarskoj godini do sada


On je jedini igrač koji je u ovoj kalendarskoj godini postigao 23 gola. Portugalski napadač je ovu godinu započeo s lijepim hat-trickom protiv Real Sociedada na Santiago Bernabéu, nakon čega je uslijedio impresivan potez protiv PSG-a u Ligi prvaka. Od tada je postao jači. U svojoj najnovijoj utakmici uništio je Juventus kada je postigao nevjerovatni gol makazicama o kojem će se dugo pričati, na toj utakmici postigao je dva gola, a rezultat je bio 0-3 za Real Madrid.

2. Najviše golova iz penala do sada


Nitko nije postigao više golova iz penala u pet najboljih europskih liga od ovogodišnjeg dobitnika Zlatne lopte. U sezoni je šutirao 7, a 6 golova postigao. Nedostajao je samo jedan, Robertu Jimenezu, kada je Real Madrid igrao protiv Malage 26. studenog 2017. godine. U međuvremenu, njegov vječni suparnik Lionel Messi je ove sezone šutirao 6, a postigao samo 3 gola.

1. Ove sezone u Ligi prvaka je postizao golove na svim odigranim utakmicama (9 utakmica, 14 golova)


Istina je da je Ronaldo zabio u svakom susretu tijekom grupne faze Lige prvaka. Međutim, kretanje statistike Cristiana Ronalda u Ligi prvaka ove sezone postaje još iznenađujuće. Portugalac se nije zaustavljao. Real Madrid se suočio s francuskim klubom Paris Saint Germainom u osmini finala Lige prvaka, u te dvije utakmice napadač je postigao tri gola protiv Parižana i tako ih iizbacio iz takmičenja. Kasnije je dodao još dva gola u prvoj utakmici protiv Juventusa u četvrtfinalu Lige prvaka. Njegov nevjerovatni gol makazicama bio je njegov 14. gol u Ligi prvaka ove sezone, a ukupno 119. Time je postao jedini igrač koji je postizao golove u devet utakmica Lige prvaka ove sezone. To podrazumijeva da je sada postigao u svakom susretu koji je igrao u Ligi prvaka.

Riječ koja ga opisuje ne postoji!

Objavi komentar

0 Primjedbe