5 razloga zbog kojih Real Madrid ima prednost nad Bayernom



Ova sezona Real Madrida definitivno je nešto vrlo čudno što smo imali priliku gledati. Njegova "vožnja" tokom sezone imala je toliko uspona i padova, da je zaista bilo teško za vjerovati što se događa u redovima Los Blancosa.

U LaLigi "Kraljevi" su imali velike probleme, jednostavno nisu mogli bilježiti rezultate kao prošle godine, dok recimo u Ligi Prvaka nije bilo nikakvih problema i oni su u ovom trenu prvi favoriti za osvajanja tog natjecanja.

I prije nekoliko mjeseci u redovima Los Blancosa su odustali od LaLige, to se dalo lako zaključiti, pa su se u potpunosti okrenuli ka najelitnijem natjecanju u svijetu nogometa.

U tom pogledu, u pogledu Lige Prvaka, Realu se ove sezone nema što zamjeriti. Ponovno su imali vrlo težak put, ali oni su uspješno stigli do polufinala.
Ako idemo redom možemo nabrojati: Tottenham Hotspur, Borussiju Dortmund, PSG, Juventus, a sada na red dolazi i Bayern Munchen.

Mislim samo pogledajte te protivnike, put je definitivno bio trnovit, a najteži dio tek dolazi.
No mi Vam donosimo 5 razloga zbog kojih bi Real Madrid mogao savladati Bavarce i otići u finale Lige Prvaka.

5. REAL MADRID OČAJNIČKI NE ŽELI ZAVRŠITI SEZONU BEZ TROFEJA

Zidane i njegove trupe nisu imali sezonu u domaćoj ligi za pohvaliti se. Barcelonu na tabeli LaLige ne mogu nikako stići, a šokantno su ispali i iz Copa del Rey.

I u svom tom kaosu dogodila se takva stvar da jedino natjecanje u kojem nisu pretrpili nikakve kritike je zapravo i ono najteže, a to je Liga Prvaka.

I u ovom trenutku, kada ne mogu ni do jedne titule osim trofeja Lige Prvaka, jasno je kako su se Blancosi okrenuli isključivo tom trofeju, odnosno 3. u nizu.

Nema sumnje u to da će Bayern dati sve od sebe kako bi osigurao svoje mjesto u finalu u Kievu, ali sigurno je da Bavarci nemaju toliku glad za tim trofejem koliko u ovom trenutku to ima Real Madrid.

Zidaneovi igrači, kao i on sa svojim stručnim osobljem, znaju kako moraju ići na sve ili ništa.

Bayern je došao do svoje 6. uzastopne titule Bundeslige, ali oni definitivno nemaju pritisak kao i Real Madrid, koji mora svake godine napredovati bez obzirao koliko je dobra bila prošla godina.

Bavarci sada igraju protiv momčadi koja je u posljednjoj dekadi 8. put uzastopno stigla do polufinala ovog natjecanja.

I onda kada dođe do usporedbe s Realom, nije nimalo čudno što Bayern nema toliko iskustva kao i Merenguesi jer niti jedna momčad nema ono što ima Real Madrid.

Real je apsolutni vladar, iako je statistika rekla kako nas čeka jedan vrlo zanimljiv ogled jer brojke kažu kako su i Real i Bayern jednaki i po pobjedama i po neriješenim ishodima u međusobnim omjerima u pogledu ovog natjecanja.

Ne treba podcijeniti Bayern, oni su uvijek neugodan protivnik, ali Real Madrid je Real Madrid.
Posebice u ovom trenutku kada su Galacticosi očajni i žele sezonu završiti s trofejem koji bi ih spasio.

4. ZIDANEOVA TAKTIČKA NEPREDVIDIVOST

I ekipa Bayerna i ekipa Real Madrida u pogledu individualne kvalitete ima veliki odabir. No treba naglasiti kako su i jedna i druga momčad u pogledu napada i obrane izuzetno dobro izbalansirane.

I onda kada pogledate samo tko vodi te ekipe, možete reći kako su definitivno dobro opremljene i s te strane. Na jednom frontu stoji Zinedine Zidane, a na drugom iskusni Jupp Heynckes.

No u hrpi tih sličnosti, opet nekako odskače jedna stvar, a to je Zidaneova taktika.

To ćemo najbolje vidjeti kroz prvu utakmicu osmine finala Lige Prvaka protiv PSG-a.

Pariški klub je tada bio predvođen s Neymarom i Real Madrid jednostavno nije mogao igrati soju standardnu igru.
Tako su Parižani poveli, a prije poluvremena Ronaldo je poravnao pogotkom iz penala. Naime, PSG je dominirao i u druom dijelu, sve dok Zidane nije napravio jednu od svojih taktičkih zamisli.

PSG se nije mogao nositi s Madridom od 79. minute, kada su u igru ušli Marco Asensio i Lucas Vazquez, a iz igre su izašli Casemiro i Isco.

Real je tada dokrajčio PSG. Real Madrid je uspio postići dva pogotka unutar tri minute, a to se desilo točno 4 minute kako je Zidane napravio svoje promjene.

I onda u uzvratu isto iznenađenje. I Isco i Toni Kroos su ostali na klupi, a utakmicu na Parku Prinčeva su počeli Lucas Vazquez i Marco Asensio. I u toj utakmici Real je stigao do pobjede od 1:2, te se tako s lakoćom kvalificirao u četvrtfinale.

No potom je uslijedio novi šok. Na utakmici protiv Juventusa u Torinu, Kroos i Isco vratili su se u prvu postavu, a Bale je ostao na klupi. Sve je rezultiralo pobjedom Reala u gostima od 0:3.

U uzvratu je Juventus šokirao Real i na poluvremenu Blancosi su bili poljuljani. Ponovno je intervenirao Zidane, a ovog puta iz igre je izašao Bale, a uz njega i Casemiro. Pogađajte, u igru su ponovno ušli Lucas i Asensio.

Uopće nema sumnje u veličinu koju predstavlja Jupp, ali definitivno se može zaključiti kako je njegovu startnu postavu lakše predvidjeti nego onu Zidanea.

I zbog tog razloga protivnicima Madrida je jako teško izabrati taktiku s kojom bi se suprotstavili Madridu.

Casemiro, Kroos i Modrić su "regularni" starteri, ali Zidane ima opcije u Baleu, Kovačiću, Iscu, Asensiju i Lucasu.

Kao dodatak možemo navesti igrače kao što su Theo Hernandez, Marcos Llorente, Borja Mayoral, Dani Ceballos, Jesus Vallejo, Achraf Hakimi... Sve su to igrači koje Zidane može iskoristiti.

I tu Real Madrid ima određenu prednost jer u usporedbi s Bayernom "Kraljevi" mogu ponuditi mnogo širu klupu.

Iako Heynckes ima momčad s iskustvom i koja je definitivno zrela za ova natjecanja, Zidane je taj koji ima luksuz kvalitete, koji su se već bezbroj puta dokazali na velikoj sceni.

I kada sve te faktore posložimo u jedno, dolazimo do zaključka da je jako teško predvidjeti kako će igrati Zidane u svakoj svojoj narednoj utakmici.

3. STATISTIKA REAL MADRIDA U POSLJEDNJIM OGLEDIMA PROTIV BAYERNA!

Kada govorimo o srazu Real Madrida i Bayerna u Ligi Prvaka, tada ne govorimo o ničem novom. Obje momčadi su zaista velesile u pogledu europskog nogometa, a njihovi susreti su prilično česti u samim završnicama.

U zadnje vrijeme Real Madrid i Bayern sastali su se u više navrata i slobodno ih možemo nazvati bikovima, koji su odavno ukrstili rogove u svojim bitkama.

U sezoni 2011/12 Bavarci su ta momčad koja je izašla kao pobjednik. Do finala su stigli preko Real Madrida, kojeg su izbacili na penale.

No nakon toga Real Madrid i Bayern su igrali još dva puta, a Los Blancosi su bili uspješniji u oba navrata. U sezoni 2013/14 u sklopu polufinala Real Madrid je bila bolja momčad i tako je prošla dalje, a potom i u četvrtfinalu prošle 2016/17 sezone.

Za aktualne prvake ova statistika bi mogla biti od ključne važnosti u pogledu morala jer ovo će biti 4. put da Real Madrid igra protiv Bayerna u posljednjoj dekadi.

2. LIGA PRVAKA JE TVRĐAVA REAL MADRIDA

Nećemo pretjerivati ako kažemo kako je Real Madrid momčad protiv koje nitko ne želi igrati u Ligi Prvaka.

Svaki put iznova su svima prikazivali kolika su noćna mora za sve svoje protivnike, a ni ovog puta nije nimalo drugačije.

Real Madrid nije nimalo dobro ove sezone ušao u LaLigu jer jednostavno nisu mogli pronaći svoju formu. No kako to biva uvijek Real Madrid je ponovno u samoj završnici Lige Prvaka i bore se za titulu najelitnijeg nogometnog natjecanja. Favoriti su i ako dođu do trofeja Lige Prvaka, to će biti treći uzastopni put.

Ako pogledamo kroz povijest, Real Madrid je osvojio prvi trofej Lige Prvaka, tada Europskog Kupa, te su nastavili sve do 5 uzastopnih puta (1956.-1960.).
No nakon što su došli do devetog trofeja 2002. godine, uslijedilo je sušno razdoblje, a to je trajalo punih 12 godina sve dok nisu osvojili famoznu La Decimu. Real Madrid je tu ponovno skupio snagu, te je osvojio 3 titule Lige Prvaka u 4 godine.

Ekipa Real Madrida je momčad s najviše trofeja Lige Prvaka, ali i momčad s najviše nastupa kako u polufinalu ovog natjecanja, tako i u samom finalu.

Sada kada ste čuli statistiku i povijest, pitamo se koliki je zapravo strah u redovima Bayerna?!

1. JEDNO IME: CRISTIANO RONALDO

Nema riječi s kojim možete opisati jednog igrača, najboljeg na svijetu - Ronalda!

Kada pogledamo Ligu Prvaka, onda njegova glad u ovom natjecanju granice ne poznaje. Njega se ne može osporavati niti u jednom pogledu, a ruši samo svoje rekorde.

Da je Ronaldo momčad, onda bi bio 10. na listi klubova s najviše pogodaka u Ligi Prvaka. Koliko je to ludo?!

Portugalac je prvi strijelac ovog natjecanja i čini se kako će ostati i ove godine.

Ronaldo je ove sezone postigao pogodak u svakoj utakmici u Ligi Prvaka, te je prvi i jedini koji je to napravio.

Kada govorimo o Ronaldu protiv Bayerna, onda možemo navesti nekoliko slučajeva u kojima je nanio veliku štetu Bavarcima. Odveć je poznato da je vrlo teško poraziti Bayern na njihovoj Allianz Areni, ali ta činjenica kao da ne dira ni Real Madrid, a ni Cristiana Ronalda.

Bayern je osjetio i najbolje može posvjedočiti kako je to gubiti domaće utakmice od Real Madrida... I uz sve to, kako je moguće da netko i pomisli da Real Madrid ne može do pobjede protiv Bayerna?!

Objavi komentar

0 Primjedbe