5 razloga zbog kojih Neymar dolazi u Real Madrid



Jedan od razloga bi svakako mogao biti taj što Brazilac želi osvojiti Zlatnu loptu, a to će jako teško postići igrajući za PSG!

Prošlo je skoro dva mjeseca otkako je Neymar stradao i tako svoj nastup na Svjetskom Prvenstvu 2018 stavio pod upitnik. No na sreću trenutnio sve vodi ka tom da će se Brazilac stići oporaviti prije velike svjetske smotre. Trebao bi se potpuno oporaviti u petom mjesecu i tako na vrijeme krenuti sa svojim pripremama za veliki turnir.

Unatoč što je njegova momčad uništila Monaco i praktično se prošetala do trofeja Ligue 1, njegova sezona je uveliek opisana kao razočaravajućom jer je njegoa momčad ispala u osmini finala Lige Prvaka od Real Madrida. Njegov odlazak iz Barcelone u redove francuskog kluba prošlog ljeta sve je uhvatila s velikim iznenađenjem i nevjericom. Njegov razlog zbog kojeg je otišao bio je "želja za novim izazovima".

No onaj pravi razlog bio je da izađe iz Messijeve sjene i da (kada i ako) osvoji Ligu Prvaka, te da konkurira za osvajanje Zlatne lopte. Njegov odlazak je povukao mnoge tenzije, koje su i dan danas prisutne. No jasno je kako u pogledu osvajnja Lige Prvaka s PSG-om, on zapravo stoji kao ejdini vjerodostojan ratnik u tom klubu, uz dužno poštovanje prema svim ostalim igračima. On je trebao na svojim ramenima iznijeti teret PSG-a u ovom najelitnijem nogometnom natjecanju, ali to nije uspio napraviti.

I tako su ponovno nagađanja sve glasnija oko njegovog odlaska u Real Madrid, a mi Vam donosimo 5 razloga zašto bi se taj transfer ovog ljeta trebao realizirati.

1. NEDOSTATAK KONKURENCIJE U LIGUE 1

Činjenica je da niti jedna momčad u skorije vrijeme nije pokorila Ligu Prvaka i Europu, a onda to dovoljno govori o snazi iste. Osim Monaca i PSG-a, niti jedna druga momčad nije uspjela doći ni do četvrtfinala u posljednje vrijeme. I onda dolazimo do zaključka da je francuska liga jednostavno preslaba za igrača kao što je Neymar.

On igra s lakoćom, prolazi braniče bez ikakvih problema i zabija efektne pogotke u gotovo svakoj utakmici tog prvenstva. U 20 nastupa ove sezone postigao je 19 pogodaka i upisao je 13 asistencija. No ova statistika neće napraviti baš nikakvu razliku. Sve momčadi protiv kojih je igrao su miljama daleko od neke znatnije kvalitete. Čak ni sama titula Ligue 1 nije nešto posebno. Da je u pitanju bila titula LaLige ili Premier Lige s ovom statistikom, on bi već bio proglašen legendom i definitivno bi bio među favoritima za osvajanje Zlatne lopte.

Jedina pozornica gdje je mogao pokazati pravu vrijednost svog talenta je Liga prvaka. U tom dijelu je postigao 6 pogodaka u 7 nastupa svog kluba. I baš onda kada se morao dokazati ozljedio se. I tako je PSG bez svog najboljeg igrača lako pao od strane najboljeg kluba na svijetu, Real Madrida.

Ako dođe u Real Madrid u odvede klub do titule LaLige sljedeće sezone, to će svakako napraviti veliki sikorak u njegovim uspjesima jer se posljednjih godina Real Madrid u tom natjecanju uvelike muči s osvajanjem titule.

2. PSG JEDNOSTAVNO NIJE DOVOLJNO DOBAR ZA NEYMARA

Ballon d'Or se vjerojatno dodjelju na temelju individualnih uspjeha, no niti jedan nogometaš ju ne može sam osvojiti. Njegovi suigrači moraju raditi jednako naporno koliko i on. Njihovo pouzdanje mora biti jako visoko i sama razina morala i gladi za uspjehom isto tako mora biti na pravoj razini. I to je ono što PSG-u fali kao ekipi, pobjednički mentalitet.

Istina, tu je Mbappe, Cavani, di Maria, Verratti, ali ostatak momčad jednostavno nije na razini koju Neymar treba kako bi osvojio sve te nagrade koje žarko želi.

U obranu Thiaga Silve i Danija Alvesa, njihovo vrijeme je odavno prošlo. No u odnosu na njih, ostatak momčadi nema ni iskustva. Recimo da mladići kao Kimpembe i Marquinhos mogu igrati na viskoj razini protiv ekipa iz Ligue 1, ali ne i onih velikih protivnika u Ligi Prvaka.

Valja napomenuti kako je PSG-u na utakmici protiv Real Madrida falio jedan kvalitetni veznjak i zbog toga su izgubili utakmicu.

Mučili su se, napravili su greške bez ikakve prisile, a to sve sve skpo naplati kada igrate protiv Real Madrida na Bernabeuu. I onda činjenica što imate Neymara u momčadi i ne znači previše jer je uvelike limitiran.

Nije važno koliko on dobro igra u toj utakmici kada ga ostatak momčadi s tim ne prati.

I baš ono što smo s tim željeli kazati je da su svi prošlogodišnji osvajači Zlatne lopte imali veliku pomoć svoje momčadi u cjelosti. I zato u takvim uvjetima, ranije spomenutima, Neymar jako teško može doći do svoje prve Zlatne lopte.

I baš u suprotnosti PSG-u, Real Madrid je momčad koja to sve ima i koja bi najviše odgovarala Neymaru. Prošle dvije godine Real Madrid je klub koji je osvojio dva puta Ligu prvaka, sada igraju polufinale i nećemo pogriješiti ako kažemo da su i sada prvi favorit. Ako dođe u Real Madrid, ova činjenica velike mu može pomoći kod osvajanja Zlatne lopte.

3. UTJECAJ UNAIA EMERYJA

I uvijek se govorilo da mentalitet trenera uvelike utječe na to kako će igrači igrati na terenu. I kada pogledamo dvije posljednje sezone Lige Prvaka i Emeryja na čelu PSG-a, onda nam sve može biti vrlo jasno. Prošle godine je ispao od Barcelone, iako je imao 4 gola prednosti. Istina, to nije katastrofa, to je još i gore.

Bivši trener Seville jednostavno nije takav kalibar trenera. On je u zabludi, onda kada ne bi smio biti, previše je mekan, a kod velikog pritiska jednostavno ne zna donijeti pravu odluku. I kod motivacije igrača je užasno loš jer da zna dobro motivirati igrače, definitivno ne bi imao problema kod prednosti od 4:0.

Igranje pod palicom trenera, koji se boji preuzeti rizik definitivno neće pomoći Neymaru da osvoji Ballon d'Or.

S druge strane, Zidane je totalna suprotnost Emeryju. Odradio je odličan posao u Madridu kako je stigao u klub, posebice u pogledu morala. Ako bude igrao pod Zidaneovim vodstvom, Neymar bi mogao postati puno kompletniji igrač.

4. PRILIKA DA NADVISI MESSIJA

Ako potpiše za Real Madrid, onda bi imao priliku igrati protiv Barcelone i tako deklasirati Messija u direktnom srazu u najvećem derbiju na svijetu. Isto tako bi imao priliku s Realom nadvisiti Barcelonu u pogledu La Lige.

Već dugo vremena Barcelona svoju momčad gradi oko Messija. Čak i kada je Neymar stigao iz Santosa u Barcelonu, nije imao svoj dio terena, svoju ulogu vođe u momčadi zbog Messija. Nije mogao dobiti tu slobodnu ulogu za kojom je toliko žudio, a sve zato jer je tu već bio Messi.

Kada bi došao u Madrid, definitivno bi bio u centru pažnje. Vjerojatno bi preuzeo ulogu playmakera od strane Isca. On bi bio taj oko kojeg se vrti cijela igra i on bi bio glavna ubodna igla momčadi s Valdebebasa. I to je baš ono što treba Neymaru za rast.

Ako Real Madrid osvoji La Ligu i Ligu Prvaka nakon njegovog dolaska, vjerojatno bi bio proglašen najboljim razigravačem na svijetu i to bi mu definitivno donijelo Zlatnu loptu.

5. CRISTIANO RONALDO

Portugalcu sada uvelike fali ona brzina koju je prije posjedovao. Sve manje i manje viđamo one trkove i driblinge s loptom. I kako godina za godinom prolazi izgleda kako bi naredne sezone Ronaldo mogao jedva prikazati bilo šta od navedenog.

Ronaldo se, pametnom odlukom, iz izvanrednog razigravača prebacio u ulogu nezaustavljivog napadača.

I takva promjena najviše odgovara Neymaru u pogledu nejgovog dolaska u Real Madrid. To bi definitivno eliminiralo mogućnost konflikta između ove dvojice igrača. U Realu bi sigurno dobio ono što u Barceloni nije mogao, a to je mogućnost da on sam organizira igru kluba.

Neymar i Ronaldo bi mogli stvoriti vezu od koje bi i jedan i drugi mogli imati koristi, gdje jedan asistira, a drugi zabija. U pogledu na godine Ronaldo se neće još dugo moći boriti za Zlatnu loptu, ali bi svakako mogao pomoći Neymaru da ovaj osvoji koju.

I potom u odnosu na PSG, Neymar bi imao uz sebe igrača koji bi isto tako mogao promijentii tok utakmice, mogao bi igrati opuštenije i bez toliko pritiska, što bi mu svakako omogućilo da pokaže najviše što zna jer to mu treba ako želi do titule najboljeg na svijetu.

Objavi komentar

0 Primjedbe