5 igrača koji se nisu proslavili u Real Madridu



Ako pitate bilo kojeg profesionalnog nogometaša koji je njegov krajnji cilj u karijeri, vjerujemo da ćete dobiti instantan odgovor, a to je 'Real Madrid'. San svakog nogometaša je predstavljati Real Madrid, nositi dres najvećeg kluba na svijetu, ali tek par njih dobije takvu priliku.

No ima i ona druga strana priče, gdje su neki od igrača koji su stigli u klub i koji su trebali predstavljati Madrid na najvišoj razini jednostavno podbacili.

Mi Vam, naravno donosimo imena tih...

5) KLAAS-JAN JUNTELAAR


Huntelaar nije imao toliko lošu debitantsku sezonu u Madridu (20 utakmica i 8 pogodaka), čim je stigao iz Ajaxa za 20 milijuna eura, od njega se u budućnosti očekivalo uvelike mnogo.

Dovoljno je reći kako je za nizozemsku momčad Huntelaar postigao 76 pogodaka u 92 nastupa prije nego je stigao u redove Real Madrida. No vjerojatno je pretrpio veliki udarac kada je saznao da neće biti dio momčadi Real Madrida koja se natječe u Ligi Prvaka. Pošto je u isto vrijeme kupljen Lassana Diarra iz Portsmoutha, samo jedan od njih dvojice je mogao biti registriran i Blancosi su odlučili da će to biti Lass.

I tako je nakon tek 6 mjeseci od svog dolaska, tokom ljetnog transfer roka Nizozemac prešao u redove A.C. Milana. Nakon talijanskog kluba otišao je u njemački Schalke 04, pa se na kraju vratio u voljenu Nizozemsku u Ajax.

4) ARJEN ROBBEN


Tokom svoje klupske karijere Arjen Robben je osvojio zaista sve što se moglo osvojiti. Dosta njih njega spominje kao jednog od najuspješnijih krilnih igrača svih vremena, on bi rado da može svoje vrijeme u Real Madridu vjerojatno zaboravio.

Stigao je u redove najboljeg kluba na svijetu iz Chelsea-ja za 24 milijuna funti, te se od njega očekivalo da postane vođa kluba. Nažalost stvari nisu ispale takvima. Iako je odradio jednu do dvije sasvim solidne sezone, dolazak Cristiana Ronalda i Kake značilo je da se Nizozemac mora preseliti na klupu.

Na kraju sezone 2008/09 prodan je u Bayern, a u tom klub igra i dan danas. U njemu je u potpunosti nadopunio svoju karijeru, kako s izvedbama, tako i s trofejima. Postigao je 13 pogodaka u 65 nastupa za Real Madrid. I onda usporedbe radi u Bayernu je u 189 nastupa postigao 95 pogodaka, što je zaista veliki napredak u odnosu na Španjolsku.

 "To što sam otišao iz Madrida u Bayern, bila je najbolja odluka koju sam u životu donio." - rekao je Robben 2014. godine.

3) NURI SAHIN


Za 9 milijuna funti Nuri Sahin je iz Borrusie Dortmund stigao u redove Real Madrida. Nakon sezone u kojoj je bio proglašen igračem godine.

No njegovo vrijeme u Madridu možemo okarakterizirati jednom velikom katastrofom. Upisao je tek 5 nastupa za Real Madrid, te nije postigao niti jedan pogodak. I to je bila sušta suprotnost njegovoj posljednjoj sezonu koju je proveo u Njemačkoj, gdje je upisao 6 pogodaka i 8 asistencija.

Nakon toga je otišao na posudbu u Liverpool. Tamo su ga proglasili ključnim igračem, ali je ubrzo bio vraćen i prodan nazad u BvB 2014. godine. I nakon povratka nikada se nije vratio na svoje stare staze slave, te je njegova karijera blago rečeno propala.

2) MICHAEL OWEN


On je bio igrač s ogromnim talentom. Moglo se o Owenu danas pričati kao o Zidaneu, Messiju i ostalom društvu, ali ozljede su napravile da se takav scenariji nikada ne dogodi. On je bio posljednji engleski igrač, koji je osvojio Ballon d'Or, a u Liverpoolu je izjednačio omjer na gol u svakoj drugoj utakmici. I onda je 2004. godine prešao u Madrid.

Dobio je dres s brojem 11. No mučio se s formom i gotovo je cijelo vrijeme bio vezan za klupu. Njegova konkurencija je bio ni manje ni više nego Raul, pa je Owen uspio u svojih 36 nastupa skupiti 13 pogodaka.

U Realu nisu bili impresionirani s njegovim nastupom, pa je nakon Reala igrao za Newcastle, pa i Manchester United. Nakon toga je završio svoju karijeru u Stoke Cityju.

1) KAKA'


 "U 2009. godini sam prihvatio poziv Real Madrida, no nakon transfera bio sam kompletno uništen jer nisam mogao ponoviti ono što sam napravio u Milanu. Bio sam u potpunosti izgubljen. U Italiji su me svi voljeli, ali u Španjolskoj su svi čekali samo da odem."

Kaka je stigao u Real Madrid na vrhuncu svoje snage. Osvojio je Ballon d'Or 2007. godine i u naredne dvije godine bio me među finalistima. Tada je napustio Milan i to je trebao biti potez života. On je u talijanskom klubu osvojio sve što je mogao osvojiti uključujući i Ligu Prvaka 2006/07, pa je osjetio da je pravo vrijeme za promjenu.

Potpisao je potom za Real Madrid, a transfer je iznosio 67 milijuna eura. Tada nije znao da je to za njega početak kraja. Došao je i Cristiano Ronaldo, potom i Mesut Ozil, pa je Kaka morao na klupu, te se na njoj zadržao i u naredim sezonama. Ozljede su bile ključne jer su one uništile Kaku. Za Real Madrid je u ligi upisao 85 nastupa i tom je dodao 23 pogotka prije nego se ponovno vratio u Milan.

Tamo se nije ni on uspio vratiti na stare staze slave i svoju karijeru je okončao u Orlando Cityju 2017. godine.

Objavi komentar

0 Primjedbe