Zidane ponavlja isto, ovako se osvaja Liga prvaka!



Zinedine Zidane zna kako se to radi.

Trener Real Madrida, Zinedine Zidane, napravio je poseban plan, po provjerenom receptu, odmara Cristiana Ronalda u finišu sezone, kako bi bio spreman za ključne utakmice u Ligi šampiona. Madridski AS je danas otkrio da će Zidane primijeniti identični plan koji je sproveo prošle godine u ovo vrijeme, i to ga je dovelo do odbrane trofeja u Ligi šampiona.


Naime, Ronaldo je prošle sezone propustio čak tri utakmice na domaćem terenu u La Ligi u aprilu mjesecu i prvi meč u maju, protiv Leganesa, Sporting Gijona, Deportiva i Granade. Portugalac je imao dovoljno vremena da se oporavi i odmori i zato je praktično sam u tom periodu izbacio Bayern Munchen u četvrtfinalu, Atletico Madrid u polufinalu i vodio tim do pobede u finalu protiv Juventusa.

Ronaldo će sada opet odmarati, danas propušta gostovanje Las Palmasu, ali će narednog vikenda morati da igra protiv Atletica u gradskom derbiju, a nakon toga sigurno neće igrati protiv Malage. Ronaldo je odmarao i u martu mjesecu, ali je zato kada je najpotrebnije, postigao je 10 golova na posljednjih pet mečeva i Zidane želi da ga sačuva u takvoj formi.

La Liga je izgubljena, Real može lagano samo da napada Ligu šampiona, a tamo su najbolji posljednje dvije godine...

Objavi komentar

0 Primjedbe