Zbog čega je Isco glavni u Španiji, a nije u Real Madridu?



"Reprezentacija je moj život, a u Madridu nemam kontinuitet", rekao je Isco nakon jučerašnje pobjede protiv Argentine! Naš veznjak bio je iskren prema medijima i priznao kako mu baš nije drago što je u takvom položaju kod Zidanea. Istina je da Isco igrao kao preporođen u Španjolskoj, dok u Real Madridu ili ne igra ili u zadnje vrijeme igra jako loše. Donosimo Vam nekoliko razloga zbog čega je situacija oko veznjaka takva.

Lopetegui mu daje povjerenje


Vjerojatno je Julen Lopetegui, izbornik Španjolske najviše zaslužan za Iscovu dobru formu u reprezentaciji, što je igrač sam i priznao nakon utakmice. On i Lopetegui se poznaju još od 2013. godine kada je ovaj bio trener Španjolske U21 reprezentacije koja je na čelu s Iscom osvojila Europsko prvenstvo. Sjetimo se utakmice na Santiago Bernabeuu između Italije i Španjolske kada je Isco sam potopio (3:0) azzurre. Osim toga, Lopetegui zna da su mu u ekipi jedini kreativci Isco i Iniesta. A s obzirom da je veznjak Barcelone na zalasku karijere, za očekivati je da će Isco preuzimati sve veću ulogu u ekipi, ako ju već nije preuzeo.

Kada je Zidane stigao u Real Madrid, priznao je da se divi Iscu te da ga veznjak podsjeća na njega iz igračkih dana. No, u zadnje vrijeme Isco je počeo oscilirati. Španjolska televizija El Chiringuito nedavno je objavio kako će Isco otići na kraju sezone ako Zidane ostane trener.

Iako je imao sjajnu godinu kada je bio ključan igrač Real Madrida, a na kraju je igrao u finalu Lige prvaka protiv Juventusa, sada je pao u drugi plan kod Zizoua. Ove sezone Isco je zamijenjen 23 puta što je više nego bilo koji drugi igrač. Bio je na klupi i protiv PSG-a u Parizu, a sve ukazuje na to da ćemo isti scenarij gledati i u Torinu.

Zidane ga "ubija" s formacijom 4-3-3


Budući da je trio Modrić-Casemiro-Kroos neizostavan kod Zidanea koji forsira 4-3-3- formaciju ove sezone, Isco vjerojatno ne igra zbog toga. Napadačke pozicije su uglavnom rezervirane za Benzemu i Ronalda te Lucasa/Asensija, pa Isco ni tu nema mjesta. Zidane ga ponekad koristi na poziciji centralnog veznog što mu nikako ne odgovara i vidi se da na toj poziciji "guši" igru Real Madrida. Da stvar bude još gora za Isca, Zidane u zadnjih par utakmica daje jako važnu ulogu Mateu Kovačiću u sredini terena.

Možemo reći da Isco stvarno nema sreće. Zidaneov sustav mu ne ide u korist, a pored toga u Klubu očito prate hijerarhiju pa ispred njega ponekad igraju velika imena koja i nisu u pravoj formi.

Više mu odgovara Lopeteguijev stil


Hat-trick Isca protiv Argentine možda i najbolje govori koliko je njemu ugodnije u reprezentaciji nego u Real Madridu. U Kraljevskom klubu se prema nekim navijačima i kritičarima igra dosta sporo dok je situacija u Španjolskoj drugačija.

Pored toga, Isco vjerojatno ima više slobode u reprezentaciji. Lopetegui mu daje maksimalnu slobodu u napadu i on s loptom može raditi što želi. S druge strane, kod Zidanea igra u veznom redu gdje ima svoje zadatke koje mora obaviti. Inače, Isco je postigao devet pogodaka za "Furiju" u 13 utakmica pod Lopeteguijem. Vjerojatno ćemo Isca gledati u startnih 11 na Svjetskom prvenstvu u Rusiji što mu je dodatni motiv za bolju igru, a u Real Madridu ne igra ni u Ligi prvaka...

Objavi komentar

0 Primjedbe