Za Real Madrid i Juventus ostalo je tačno deset dana da bi izmjerili snagu u Torinu (utorak, 3. april u 20:45 sati). Ako su pred PSG, Lucas Vazquez i Marco Asensio bili početnici, sada će Kroos i Modrić biti u igri, ukoliko ne dođe do povratka u posljednji minut. Sa Karimom Benzemom i Cristianom kao prvom opcijom za Zidanea u velikim događajima, postoji praznina u startnoj postavi i četiri kandidata su u igri.

ASENSIO


Fudbaler Real Madrida je u poslednjih nekoliko sedmica postizao golove, što Zinedine Zidane nije oklijevao da ga nagradi sa uzastopnim utakmicama. Ako nastavi na ovom nivou, ne bi bio nerazuman izbor francuskog trenera da postavi Asensija kao posljednjeg igrača u napadu sa Cristianom i Karimom, pošto je pokazao da je, uprkos svojoj mladosti, spreman na ovu vrstu imenovanja.

BALE


Bale se vratio sa Velsom, ali je u Real Madridu pokazao veoma različito lice od početka 2018. godine, suprotno od Cristiana Ronalda. Bale je pao u planove trenera, a odlazak iz bijelog kluba izgleda da se svakodnevno približava, pošto pretenduje da se vrati u Premier ligu. Međutim, ne smijemo zaboraviti njegovu brzinu, moć i cilj koji mogu dobro doći na stadionu Juventusa.

ISCO


Bivši igrač Malage, kao Gareth Bale, ponovo je se vratio sjajnim partijama sa reprezentacijom. Iscova forma je pala od maja 2017. godine, a Lucas Vazquez i Marco Asensio su napredovali. Njegova budućnost nije jasna i Ligu šampiona može biti definitivan test za rješavanje sapunice.

LUCAS VÁZQUEZ


Lucas je napredovao baš kao i Marco Asensio uz svakodnevni rad i pored svojih kvaliteta također nagrađeni su od Zidanea. Lucas Vazquez je otišao sa manje na više i čak je uspio izbaciti Isca i Garetha Balea iz prve postave. Lucas želi da nastavi u klubu i nastavi ovako kako do sad igra.