Transfer ili mjesto u prvoj postavi?



I dok cijeli svijet bruji o Španjolskoj koja je razmontirala Argentinu, mi Madridisti se brinemo o tome što se dogodilo jučer poslije utakmice u pogledu Iscove izjave o Real Madridu i o Zinedineu Zidaneu.

Španjolska je jučer na Realov pogon deklasirala Argentinu koja je nastupila bez Messija, di Marie i Aguera. No to neće biti najbolje opravdanje za Sampaolia, kao ni za Messija, koji je prije kraja utakmice napustio tribine. Sramota se dogodila za Argentinu, ali još veća za se (kako sam ranije naveo za nas Madridiste) dogodila poslije utakmice.


Isco je igrač koji je s tri pogotka poslao Argentinu nazad u Južnu Ameriku, sudjelovao je kod gola Alcantare, ali nećemo zaboraviti spomenuti fantastičnog Asensija, koji je upisao asistencije kod dva pogotka. Da je to bila večer Španjolaca govori i činjenica da se de Gea upisao u asistente isto tako.

Nakon sjajne izvedbe Isco se jučer obratio medijima i požalio se na svoj tretman u Realu. Kako je rekao: "Ne znam zašto ne dobivam povjerenje i pouzdanje od Real Madrida i Zidanea. Ja se trudim koliko mogu, ali čini se da jednostavno ne ide."

Nisu to bile striktne riječi našeg Isca, ali vidjelo se razočaranje, tuga, a povrh svega i bijes s kojim je to poručio. U jednom trenu on smatra kako je samo on u pravu, a kako drugi nemaju pravo glasa. S tim govorom se sve druge igrače koji igraju na njegovoj poziciji i koji mu rade konkurenciju obezvrijedilo i ono što se ja pitam je zašto mu to treba?


Stoji i ona priča, čiji sam zagovornik već 3 godine, a to je da se Isco forsira na krivom mjestu. On se jednostavno ne može prilagoditi igri na poziciji centralnog veznog, na poziciji krila, koje je distancirano od protivničkog gola. Od njega ne možemo tražiti kreiranje napada od početka jer Isco nije takav igrač.

Da se razumijemo, može on to odigrati, s vremena na vrijeme biti i jako dobar, ali to nije njegova pozicija. To je kao da kupite Ferrari, pa ga cijelo vrijeme vozite 60 km/h jer on može toliko voziti...

Razumijem frustracije s te strane, ali ne razumijem do kuda sežu te frustracije da u niti jednom trenutku nije razmislio gdje se nalazi, koga proziva i što je Real Madrid.

Isco je fenomenalan igrač, mora ga se znati koristiti, ali te se frustracije rješavaju na sasvim drugi način, ne na ovakav.

Mi sada možemo mnogo toga predviđati, možemo mnogo toga navesti, a ništa od tog ne treba biti točno, ali svima je, a tako i Iscu i Zidaneu, jasno da moraju sjesti i popričati.
Isco je svakako igrač za prvih 11 u Real Madridu, ali ovakvo ponašanje nije daleko od transfera!

Objavi komentar

0 Primjedbe