Sergio Ramos upozorava Florentina Pereza: "Cristiano Ronaldo to ne želi"



Cristiano Ronaldo je opet iznenadio kada je bilo najbitnije i vratio se u vrhunskoj formi. Niko poput njega nije doživio takav povratak kao što je imao i pršle sezone kada je bio najbolji igrač na svijetu.

Portugalac je se pojavio kad najviše treba Real Madridu. Cristiano Ronaldo je uspio prestići Lea Messija u broju golova u jednoj sezoni, Cristiano je postigao 33 gola, a Messi 32, pored toga Cristiano ima 33 godine, a Messi 30.

Cristiano je također stigao i do svoje pete Zlatne lopte, koliko ima i Lionel Messi iz Bacelone. Također sezona pokazuje veliki napredak Cristiana Ronalda.

Ali, Cristianova fizička priprema dodaje još jedan aspekt koji treba uzeti u obzir u pogledu njegove efikasnosti. To je da Realova "7" provodi više vremena u napadu, što mu omogućava da dobije bolji učinak od svog prisustva na terenu jer je odigrao 34 utakmice, dok je Messi odigrao 41.

Sergio Ramos upozorava Florentina Péreza

Iz tog razloga, Cristiano je umoran od slušanja imena kao što su Harry Kane, Mauro Icardi ili Robert Lewandowski. I to se ne sakriva. "Cristiano Ronaldo to ne želi", kaže Sergio Ramos šefovima Madrida i Florentinu Perezu na pitanje o potpisivanju novog napadača.

Cristiano ne smatra da je za Madrid potrebno da potpiše bilo kojeg napadača za sljedeću sezonu. Pozicija "9" je već pokrivena, a njegove preporuke su da se Real više fokusira na angažovanje igrača za krila, za sredinu terena, za odbranu, a ne za poziciju napadača.

Objavi komentar

0 Primjedbe